Intre 26 martie şi 30 iunie au loc, in cadrul Zilei Primăverii (Spring Day) pentru Europa, manifestări dedicate celei de-a 50 aniversări de la semnarea Tratatului de la Roma, piatra de temelie a Uniunii Europene de astăzi.
Aceasta nouă ediţie a Spring Day pentru Europa, cu accent pe sărbătorirea Zilei Europei la 9 mai, are drept slogan "Impreuna in Europa din 1957- Şcolile sărbătoresc Europa".
Şcoala cu clasele I-VIII, Nr. 11 este una dintre puţinele şcoli botoşănene care ia parte la mai multe activităţi şi competiţii on-line lansate pe websit-ul Spring Day 2007 de către oficialii Spring Day.
Astfel, participăm la o serie de activităţi dedicate elevilor claselor primare şi anume "Cadoul meu pentru Europa" şi la concursul "Timbrul meu aniversar", destinat alegerii desenului care va fi desemnat ca timbru omagial, dedicat sărbătoririi a 50 de ani de la fondarea Uniunii Europene.
Clasa a VIII E ia parte la o alta activitate intitulată "Shared Calendar" unde elevii sunt invitaţi să-şi exprime propriile păreri in legătură cu evenimente decisive din istoria UE, mai ales acele evenimente care au contribuit intr-un fel sau altul la apropierea Roamniei de Uniunea Europeană. Elevii aceleiaşi clase a VIII E participă la un proiect internaţional denumit "Europe 1957-2007" iniţiat de d-na Luiza Pela din Polonia. Ţările partenere in acest proiect sunt Polonia, ţara coordonatoare, Roamnia, Bulgaria şi Franţa.
Proiectul işi propune realizarea unui album foto care să cuprindă fotografii ale mai multor oraşe europene, fotografii care să dateze din perioada anilor 50 dar şi de astăzi şi care să fie o radiografie a schimbărilor ce au intervenit pe parcursul unei jumătăţi de secol in aspectul şi dezvoltarea oraşelor respective.
"Elevii au selectat 5 dintre fotografiile vechi de mai bine de 50 ani ale Botoşanilor, fotografii puse la dispoziţie de către d-na directoare Lucica Pirvan şi d-nul profesor Gheorghe Median, de la Muzeul Judeţean de Istorie, şi au făcut 5 fotografii noi, incercind să surprindă cum s-a transformat oraşul in decursul acestor decenii. S-au ales fotografii de atunci şi de azi ale Parcului M. Eminescu, şi ale citorva clădiri insemnate din oraş (Teatrul, Primăria, Muzeul de Istorie etc.)", sustine Cristina Aionitoaie, profesor la Scoala 11, corodonator al proiectului.