Ajutoare de urgenta pentru mai multe familii sarace din judet

Mai multe familii sarace din judetul Botosani vor primi ajutoare de urgenta de la stat, stabileste o Hotarire de Guvern. Astfel, spre judetul Botosani vor fi directionate ajutoare pentru refacerea unor locuinte afectate de incendii. Din cauza veniturilor lunare mici, aceste familii nu au posibilitatea de a-şi reface locuinţele şi de a procura bunurile de folosinţă indelungată de care au nevoie. Veniturile acestora provin, in majoritatea cazurilor, din pensii, ajutoare sociale, alocaţii complementare pentru familiile cu copii şi alocaţii de stat pentru copii.
De asemenea, Guvernul a aprobat ajutoare financiare si pentru persoane singure si familii din judetul Botosani, aflate in situaţii de extremă dificultate. Sumele acordate variază intre 500 şi 10.000 lei.
Din anchetele sociale efectuate a rezultat că din cauza veniturilor nete lunare foarte mici ale acestor familii, care provin, in majoritatea cazurilor, din pensii pentru limită de virstă, pensii de invaliditate, alocaţii familiale şi ajutor social, membrii familiilor supravieţuiesc in condiţii de sărăcie.