Ateliere de creaţie pentru elevii din secțiile bilingve francofone, la Colegiul Laurian

Institutul Francez din România și Serviciul de Cooperare al Ambasadei Franței în România în colaborare cu MECTS, cu sprijinul Asociației EduMedia, al Asociației Române a Profesorilor de Limba Franceză (ARPF) și al Muzeului Național de Artă Contemporană (MNAC) București, în cadrul proiectelor “De la învățământul bilingv la filiere universitare francofone” – “FLE programme franco-roumain de renouvellement l’enseigement du francais en Roumanie” – componenta formare elevi proiect VIZAMEDIA, organizează o serie de ateliere de creație destinate elevilor claselor a XI-a din secțiile bilingve francofone.

  Acţiunea constă în organizarea la Colegiul Naţional “A.T. Laurian”, singurul liceu  din judeţ care are clase biling francofone,  a două ateliere de creaţie cu tema: video (crearea şi montarea unui clip) şi sunet (creare şi editare sunet). Fiecare atelier va fi structurat în două etape: prezentarea şi analiza unor produse realizate de profesionişti în domeniu creaţiei media, respectiv faza de creaţie, de lucru cu soft specializat, de manipulare a materialelor puse la dispoziţie şi de realizare a unor produse multimedia.

Atelierele vor fi animate de către tineri artisti români în domeniu, Cătălin Rulea, muzician&producător şi de către Sergiu Mihăiescu, producator&fotograf.

Atelierele vor permite dezvoltarea şi promovarea creării de resurse multimedia în Colegiul Naţional “A.T. Laurian”, pentru dinamizarea activităţii în cadrul modulului interdisciplinar/cursurilor de limba franceză / activităţii CDI ; sensibilizarea elevilor cu privire la diverse meserii în domeniul creaţiei pe suport digital, promovarea dezvoltării competenţelor multimedia şi a formelor de expresie şi comunicare creative şi inovante, favorizarea participării elevilor la experienţe de învăţare nontradiţionale, promovarea accesului la informatie şi la formare în domeniul multimedia ca forme de promovare a egalităţii de şanse, încurajarea elevilor de a exploata i a produce informaţii în mod creativ şi etic, susţinerea implicării CDI în dezvoltarea competenţelor info-­documentare ale elevilor, dezvoltarea unor abilităţi de utilizare a softurilor de prelucrare a documentelor audio şi video.

Sursa: comunicat de presă Colegiul „A.T.Laurian”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *