Prostituata din Dorohoi amendata cu doua miliarde de lei intr-un an

O tinara din Dorohoi a adunat, in ultimii trei ani, amenzi de doua miliarde de lei vechi, toate pentru practicarea celei mai vechi meserii. Daca majoritatea sanctiunilor, cuprinse intre cinci si 15 milioane de lei, au fost aplicate de politistii Sectiei 16 din Bucuresti, exista, insa, si procese verbale din judetele limitrofe Bucurestiului.
Toata situatia a iesit la iveala la inceputul acestui an, cind reprezentantii Administratiei Finantelor Publice au transferat la Serviciul de impozite si taxe locale dosarele cu sanctiunile neachitate de dorohoieni. Functionarii au fost surprinsi sa constate ca aproximativ 400 de procese verbale sint intocmite pe numele Cristinei Pricop, de 29 de ani, pentru incalcarea normelor de convietuire sociala. "Susnumita a fost depistata in Piata Resita, sectorul 4 Bucuresti, acostind persoane de sex masculin, in vederea practicarii prostitutiei", scrie in majoritatea proceselor verbale in care apare. In acestea se mentioneaza si ca dorohoianca spune ca nu are obiectii. Un calcul simplu arata ca, in cei trei ani, politistii au amendat-o de aproximativ trei ori pe saptamina. "In cazul acestei persoane trebuie deschisa procedura de insolvabilitate, pentru ca nu putem depista actualul ei domiciliu. Am trimis in mai multe rinduri somatii pe adresa la care figureaza, dar toate au fost returnate, in apartament locuind demult o alta familie. Sansele de recuperare a debitelor sint minime", a declarat Constantin Bistricianu, sef de birou in cadrul Serviciului de impozite si taxe locale. Acesta a tinut sa precizeze ca, daca s-ar reusi recuperarea amenzilor, acestea ar acoperi aproape 10% din bugetul orasului.

Tinara a crescut la camin

Fostii vecini ai familiei Pricop sint de parere ca a??apucaturilea?? tinerei "sint mostenire de familie ". "Ei au stat in apartamentul de deasupra mea, apoi prin anii `90 s-au mutat pe bulevard. Am auzit ca au vindut si acolo si acum stu in Plevna. Cit am fost vecini in apartamentul lor era circulatie ca la hotel. Pe Cristina, nu am mai vazut-o de pe la 14 ani ", a declarat una din fostele vecine ale familiei, care a adaugat ca si acum procesele verbale de amenzi sint aduse tot la vechea adresa. Daniel Pricop a spus ca nu a mai vazut-o pe sora sa din copilarie. "Cred ca este pe la Bucuresti, nu am mai tinut legatura cu ea. Mama a dat-o de mica la un camin si cred ca, daca o vad, nu o recunosc. In urma cu citiva ani a fost adusa de politisti acasa, ca-i expirase buletinul. A vrut sa ramina cu noi, dar mama nu a fost de acord", a declarat Daniel Pricop, fratele mai mic al Cristinei care a mai spus ca nu se astepta sa aiba atitea amenzi. "Asta e, ce sa faca, a fost data de mica la camin", a cautat o explicatie Daniel Pricop.
Politistii din Dorohoi spun ca nu o cunosc pe tinara, ea nepracticind prostitutia in municipiu. Contactati telefonic, politistii Sectiei 16 Bucuresti nu au putut da relatii despre dorohoianca. "Agentii care au intocmit procesele verbale sint pe teren, iar altii intra in serviciu dupa ora 22", a declarat ofiterul de serviciu