Chiriile pentru locuintele ANL cresc de patru ori

Guvernul a adoptat pe 28 martie o hotarare prin care chiriile lunare la spatiile de locuit apartinand domeniului public ori privat al statului sau al consiliiilor locale sunt reactualizate.
Cresterea cea mai mare se resimte la suprafata locuibila, unde s-a marit cu peste patru ori.
Pentru anexe si alte amenajari cresterile sunt insa mai mici, dar nesemnificative in costul total al chiriilor.
Directorul societatii Locativa, cea care are in administrare blocurile de locuinte ANL, sustine ca cei mai putin afectati de scumpiri sunt cei din cartierul Cismea, pentru ca chiriile sunt calculate si in functie de zona de amplasament a imobilului. Cei mai afectati sunt insa chiriasii de la blocurile aflate in zona ultracentrala a municipiului.
Florinel Gornea, director SC Locativa SA: a€œblocul H4 si chiar O 4, care sunt tot blocuri ANL, chiriile vor creste putin mai mult, adica ar fi in jur de 2 milioane jumate, si doua milioane 600, doua milioane 400, deci intre 2,4 milioane si 2,6 milioane la 4 camerea€. Noile tarife se aplica incepand cu luna martie, astfel ca cei care si-au platit deja chiriile trebuie sa achite si diferenta.
Vestea a venit ca un soc pentru locatarii apartamentelor aflate in zonele bune ale orasului. Tariful la chiriile pentru locuitele aflate in proprietatea statului sau a Consiliilor Locale nu a mai fost reactualizat din 1999