Deputatul Radu Dragus a votat impotriva Partidului Democrat

Desi parlamentarii PD au votat impotriva, Radu Dragus si colegul sau Dumitru Puzdrea, din Neamt, au votat conform majoritatii parlamentarilor. Deputatul botosanean a declarat ca votul sau pentru simplificarea procedurilor de demitere a presedintelui tarii a fost cauzat de o greseala. "Am lasat cartela in aparat si a votat altcineva. Nu stiu cine a votat pentru mine. La momentul votului eram in Parlament, dar nu in sala de sedinte. Ulterior, cind am ajuns la Comisia de buget finante, am aflat de votul meu", a motivat Radu Dragus. Deputatul democrat nu a exclus posibilitatea ca si la ora convorbirii cu reporterii cotidianului Monitorul (ora 20.00 – n.r.) cartela sa se afle inca in aparat. Chiar si in situatia in care votul sau ar fi fost "pe bune", Radu Dragus a afirmat ca acest lucru nu ar fi influentat decizia "actualei majoritati, formata din PNL- PSD -PRM -PC", PD fiind impotriva tuturor. Daca s-ar fi aflat in sala, Radu Dragus ar fi votat asemenea colegilor de partid. "Votam firesc impotriva unei modificari a legii care de fapt nu vizeaza decit o singura persoana – Traian Basescu. Legile in Romania nu ar trebui sa se faca pentru persoane, ci pentru institutii. E vorba de un razboi pe care cea mai mare parte a Parlamentului il duce cu Traian Basescu", a mai precizat deputatul botosanean. Cit priveste posibilele consecinte ale gestului sau, Radu Dragus a mentionat ca nu se poate intimpla nimic, deoarece asa zisele sanctiuni pentru cei care nu impartasesc intodeauna parerea sau directivele conducerii partidului nu reprezinta decit "folclor".A?
Precizam ca Radu Dragus a dat explicatii pentru gestul sau si in emisiunea "Realitatea zilei". Prin telefon, acesta a spus ca a votat asa din greseala, insa in Partidul Democrat functioneaza democratia.

Legea referendumului, votata de trei ori

Deputatii au aprobat legea referendumului pentru a treia oara. Legea s-a mai intors la ei de doua ori pina acum: o data respinsa de presedinte, a doua oara de Curtea Constitutionala. Acestia au stabilit cu 198 de voturi pentru, 46 impotriva si doua abtineri, modificarea articolului 10, potrivit caruia presedintele Romaniei poate fi demis prin majoritatea simpla a celor prezenti la urne.
Plenul Camerei a luat in dezbatere textul legii, dupa ce, marti, deputatii din comisia juridica au adoptat un amendament la acesta. Potrivit modificarii – initiata de PSD si adoptata de membrii comisiei -seful statului poate fi demis cu majoritatea alegatorilor care se prezinta la un eventual referendum, fara sa fie nevoie de majoritatea tuturor cetatenilor cu drept de vot. Amendamentul tine cont de hotarirea Curtii Constitutionale, care a stabilit ca nu se poate face diferenta intre un presedinte ales din primul tur si unul ales din al doilea. Partidul Democrat va contesta si aceasta modificare la Curtea Constitutionala