Spitale fara autorizatii de functionare

Personalul din sistemul sanitar botosanean este imbatrinit. La aceasta concluzie au ajuns inspectorii Autoritatii de Sanatate Publica dupa o analiza a sistemului sanitar local. Potrivit acestora, judetul are cadre medicale din ce in ce mai batrane si nici un spital nu are autorizatie sanitara de functionare. In urmatoarele 3 luni inspectorii ASP spera ca problemele majore sa fie rezolvate, iar din 2008 sa putem beneficia de ingrijiri medicale la nivel european.
Inspectorii Autoritatii de Sanatate Publica impreuna cu cei ai fostului Sanepid au efectuat in aceasta luna un control la toate unitatile spitalicesti din judet.
Verificarea a avut drept scop punerea la punct a unui program de crestere a calitatii actului medical si de implementare a noilor reglementari in domeniu
impuse de uniunea Europeana. Concluziile cele mai ingrijoratoare se refera la
varsta medie a cadrelor medicale, care creste de la un an la altul si la faptul ca nici o unitate spitaliceasca nu are avizul de functionare al fostului sanepid.
Incepand de saptamana viitoare inspectorii ASP vor merge in judet la toate unitatile spitalicesti pentru a vedea cum vor gestiona managerii programul de reforma.