FC Botosani pregateste portar de 17 ani pentru meciul cu Petrolul

Pentru prima data de la revenirea echipei FC Botosani in cel de-al doilea esalon fotbalistic al tarii, poarta gruparii va fi aparata din primul minut al unui joc oficial de un jucator de 17 ani. Internationalul de juniori, Dorel Satco va incerca simbata pe "Municipal" sa bareze drumul Petrolului spre Liga I si sa inchida poarta formatiei lui Mihai Ciobanu in fata unei echipe ce a cheltuit in pauza competitionala 500.000 dolari pe transferuri.
Fuga de la echipa a lui Florin Caragata, acuzat de actionarii si conducerea tehnica de "orice lipsa de caracter si scrupule", si eliminarea din finalul intilnirii de la Buzau a lui Gabriel Cosa, l-au propulsat pe Dorel Satco in postura de singura solutie viabila pentru jocul de simbata. "Cu Petrolul, in poarta echipei se va afla Dorel Satco. Am spus ca mai devreme sau mai tirziu va veni rindul fiecarui junior sa joace. Iata ca rindul lui Dorel Satco a sosit, asa cum a sosit si cel al lui Luca, al lui Marin Alexandru, Mihai Vatavu, Gabriel Ghiviziu si probabil, cum va veni cel al lui Ciornei", a declarat Mihai Ciobanu, antrenorul principal al FC Botosani. Acesta a spus ca este dezamagit de gestul lui Florin Caragata de a nu reveni la echipa. Actionarii au reusit la sfirsitul saptaminii trecute sa ia legatura cu goalkeeperul "fugar", iar acesta a promis ca va reveni la club. "L-am asteptat la ora 11.00, dupa cum vorbisem initial la telefon. Nu numai ca nu a mai venit, dar acum respinge toate apelurile. Ii va parea foarte rau pentru ceea ce face", declara Valeriu Iftime, actionarul majoritar al clubului care crede ca portarul se afla in Italia la sotia sa.

Satco: "m-am facut portar ca sa joc"

Cu toate ca si-a facut debutul in ultimul minut la Buzau si nu a aparat decit un minut, intrind in teren dupa eliminarea lui Cosa, Dorel Satco spune ca este pregatit pentru confruntarea contra gazarilor. "Nu ma sperie Petrolul si nu imi este frica sa apar din primul minut. De ce mi-ar fi frica? Mi-am ales cariera de fotbalist si m-am facut portar ca sa joc. Pot spune ca sint un norocos ca am aceasta sansa, sa apar intr-un joc atit de important la o virsta atit de cruda. Promit ca voi face tot ce imi sta in putinta sa nu dezamagesc pe nimeni si sa imi fac bine datori", a declarat Dorel Satco. Acesta a mai spus ca nu a avut nici un fel de emotii cind a intrat in poarta in ultimul minut la Buzau dupa eliminarea lui Cosa si regreta ca nu a aparat lovitura de la 11 metri, cu toate ca a fost foarte aproape de a apara penalty-ul. Juniorul international botosanean spune ca este convins ca FC Botosani isi va adjudeca toate cele trei puncte puse in joc.
Alaturi de Dorel Satco, in lotul gruparii pentru jocul cu Petrolul Ploiesti se va mai afla juniorul Razvan Luchian.
Ionel Rotarescu, antrenorul cu portarii din lotul botosanean declara ca are mare incredere in calitatile lui Dorel Satco si este convins ca juniorul va face un meci mare contra Petrolului. "Voi lucra mult cu el saptamina aceasta la capitolul psihic. In rest este pregatit sa intre in focuri", a conchis Rotarescu