Surpriza de proportii in lumea justitiei botosanene. La mai putin de un an de la demisia din functie, fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, Cristian Popovici, in prezent avocat in cadrul Baroului Botosani, a fost pus sub urmarire penala pentru arestare nelegala si cercetare abuziva. Masura a fost dispusa chiar de procurorii Curtii de Apel Suceava in urma plangerii formulate de Florin Cimpoi, juristul firmelor controlate de familia Amisculesei, ridicat de mascati la inceputul lui 2011.
Contactat de reporterii „Monitorul”, fostul prim-procuror a refuzat sa comenteze situatia sustinand ca punctul sau de vedere a fost mentionat in cererea privind transferul dosarului la Parchetul General. „Ce pot sa spun este ca motivul principal pentru care s-a solicitat transferul a fost tocmai inlaturarea oricaror interpretari sau suspiciuni privind obiectivitatea solutionarii cauzei”, s-a rezumat sa spuna Popovici.
Situatia este destul de delicata intrucat, potrivit legii, pentru a se incepe urmarirea penala trebuie sa rezulte, din actele premergatoare efectuate, un minim de date care sa duca la concluzia posibilitatii comiterii unei infractiuni. Mai mult, prin aceasta masura, fostul prim-procuror a ajuns in postura de invinuit. Dupa finalizarea cercetarilor, procurorii Parchetului General ar putea dispune scoaterea de sub urmarire penala, daca faptei ii lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii ori incetarea urmaririi penale, daca vreuna din cauze inlatura caracterul penal al faptei.
Si acuzatorii fac obiectul unui proces
Ancheta vizeaza evenimentele petrecute in noaptea de 14 spre 15 ianuarie 2011 cand, in urma descinderilor organizate de procurori, Florin Cimpoi a fost ridicat impreuna cu omul de afaceri Dumitru Amisculesei si doi dintre fiii acestuia, sub acuzatiile de evaziune fiscala si spalare de bani. Retinuti, ei au fost prezentati instantei dupa 24 de ore si arestati preventiv pentru trei zile. „Dupa expirarea ordonantei de retinere, in loc ca cei retinuti sa fie pusi imediat in libertate, ei au fost retinuti abuziv la sediul Jandarmeriei si plimbati apoi cu duba politiei prin oras pana cand instanta s-a pronuntat asupra masurii arestarii preventive”, se precizeaza in plangerea semnata de Florin Cimpoi. Cum intreaga operatiune a fost coordonata de fostul prim-procuror Cristian Popovici, acesta a fost si cel impotriva caruia s-a indreptat plangerea privind retinerea nelegala.
Ulterior, Florin Cimpoi, impreuna cu cei trei membri ai familiei Amisculesei au fost trimisi in judecata, fiind acuzati ca ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 4,24 milioane de lei, dosarul figurand inca pe rolul Tribunalului Botosani.
Sursa: MONITORUL de BOTOSANI
Mda !?
Pe citi oameni de afaceri i-a facut „scapati” din ghearele DNA „albindu-le” dosarele de urmarire penala doar ei si Dumnezeu mai stiu . Stramutarea dosarului are tilcul ei . Prietenii stiu de ce !!!!!!!!!
numai noi stim cat ne-ai ajutat …si am ramas pe pozitie la atl
domnu Cristi, da celalalt Cristi, ce zice? ca bine ati mai lucrat, tare bine….ar cam fi timpul sa se curete justitia de aranjorii de castigat procese