Buletine de Botoşani si Suceava falsificate, cumpărate din Chişinău

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat, duminica dimineata, cinci cetăţeni moldoveni care incercau să iasă ilegal din Romania folosind cărţi de identitate romaneşti false, cumpărate din Chişinău, cu suma totală de 12.500 euro.
In jurul orei 0.40, cei cinci moldoveni (doi bărbaţi şi trei femei), care călătoreau cu un microbuz, au ajuns la Punctul de Trecere Frontieră Salonta, judeţul Bihor. La controlul documentelor, cele cinci persoane s-au legitimat cu cărţi de identitate romaneşti, eliberate pe numele unor cetăţeni romani, domiciliaţi pe raza judeţelor Suceava şi Botoşani.
Poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate nu au elementele de siguranţă ale cărţilor de identitate originale, fiind false total. Ulterior, in timpul cercetărilor, s-a stabilit că cei cinci pasageri sunt cetăţeni din Republica Moldova, au virste cuprinse intre 27 şi 44 ani şi au intrat legal in ţară, in cursul lunii februarie, in baza paşapoartelor personale. Din declaraţiile acestora a rezultat că documentele de identitate romaneşti le-au obţinut din Chişinău, prin intermediul unui conaţional a cărei identitate nu o cunosc, in schimbul sumei de 2.500 de euro fiecare. In baza identităţilor romaneşti, cetăţenii moldovenii intenţionau să ajungă in Italia, in căutarea unui loc de muncă.
Cei in cauză sunt cercetaţi pentru săvirşirea infracţiunilor de fals privind identitatea, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale şi tentativă de trecere ilegală a frontierei, la finalizarea cercetărilor urmind să fie prezentaţi procurorilor, in vederea luării măsurilor legale ce se impun