2.500 de persoane aşteaptă incă titluri de proprietate pe terenuri

Peste 2.500 de persoane nu şi-au primit, nici pină in acest moment, titlurile de proprietate pe care Instituţia prefectului din judeţul Botoşani ar fi trebuit să le emită, se arată intr-un raport semnat de prefectul Cristian Roman. Raportul arată că autorităţile din Botoşani ar fi trebuit să emită 164.276 titluri de proprietate, aferente unei suprafeţe de 163.717 hectare, insă nu a emis decit 98,35% dintre acestea.

In 2006, Instituţia prefectului ar fi trebui să inmineze proprietarilor 3.237 tilturi, insă nu a asigurat decit 22% din plan.

"Nerealizarea programului de emitere a titlurilor de proprietate este cauzată in mare parte de lipsa planurilor parcelare care a dus la intocmirea unui număr mare de titluri de proprietate greşite şi care au trebuit colectate şi corectate, lucru ce a ingreunat emiterea unor noi titluri de proprietate", se precizează in documentul semnat de Cristian Roman.

O altă explicaţie pentru neacordarea titlurilor este aceea că primăriile, prin comisiile de aplicare a legilor fondului funciar, nu au suficient personal care să facă faţă solicitărilor venite din partea populaţiei