Colecta publica de bani pentru cumpararea unui pian la Filarmonica

Colecta publica de bani pentru cumpararea unui pian la Filarmonica. Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, a propus organizarea unei colecte publice de fonduri pentru achiziţionarea unui pian pentru Filarmonica de Stat. Pentru că municipalitatea un dispune de sumele necesare achiziţionării unui pian cu coadă, primarul va apela la investitorii străini şi cei autohtoni care derulează afaceri la Botoşani.

Colecta va fi organizată cu prilejul unui concert simfonic special, care se va desfăşura in luna februarie şi care va fi dedicat oamenilor de afaceri.

De altfel, Primăria a propus alocarea, prin bugetul local pentru anul 2007, a unei sume de 100.000 de lei pentru investiţii in instrumente pentru Filarmonica de Stat din Botoşani. Suma este total insuficientă şi pentru achiziţia unui pian cu coadă, in condiţiile in care un astfel de instrument costă cel puţin 50.000 de euro.

"Noi, Filarmonica, nu am avut alocaţi bani pentru investiţii de la Revoluţie incoace. Singura achiziţie a fost un calculator", susţine directorul Filarmonicii, Dan Mircea.

Bugetul pentru anul 2007 al Filarmonicii se ridică 2,1 milioane de euro, insă cei mai mulţi bani vor fi utilizaţi pentru plata salariilor pentru instrumentişti