Directorul general al Apa Grup sustine ca in aceste zile un consultant strain face o analiza asupra activitatii societatii. Acesta va propune si unele masuri pentru ca activitatea unitatii sa se desfasoare in siguranta, printre care si aceea a majorarii pretului apei.
"Probabil ca aceasta majorare va avea loc vara-toamna, posibil sa fie in doua transe", a declarat Florin Nicolau – director Apa Grup.
Unul din motivele pentru care se impune scumpirea apei este acela ca in mai multe localitati din judet activitatea de furnizare este total ineficienta si astfel orasele Botosani si Dorohoi trebuie sa acopere pierderile respective.
"In afara de orasul Botosani si orasul dorohoi, din punct de vedere financiar, aceste subunitati nu pot aduce un aport pozitiv la societate si sunt in continuare subventionate de Botosani si Dorohoi. Functionam deocamdata pe principiul solidaritatii", a mai spus Florin Nicolau.
Vicepresedintele CJ Dorin Ciustea spune ca actuala conducere de la Apa Grup ar trebui sa caute alte solutii pentru eficientizarea activitatii.
"Cred ca preocuparea regiei ar trebui sa fie, sau a societatii comerciale ar
trebui in primul rand sa fie pentru imbunatatirea standardelor de calitate, pentru recuperarea datoriilor de la agentii economici si de la populatie si pentru o activitate economico-financiara cat mai echilibrata si cat mai profitabila posibil printr-un management, evident performant apoi sa se gandeasca la majorarea sau la reajustarea pretului la apa asa cum spun ei", a afirmat Dorin Ciustea, vicepresedinte Consiliul Judetean.
In momentul actual pretul unui metru cub de apa facturat de Apa Grup este de 1 leu si 57 de bani fara TVA, iar dupa majorare pretul ar depasi 1 leu si 80 de bani