Candidatul USL pentru Primărie, Ovidiu Portariuc, a reacţionat la acuzaţiile formulate de preşedintele PDL Botoşani, Cătălin Flutur, care a spus că locuinţele din proiectul lui Radu Mazăre nu ar putea fi făcute la Botoşani, se precizează într-un comunicat de presă al USL.
„Cred că domnului preşedinte al PDL Botoşani i-a scăpat o informaţie importantă atunci când a spus că locuinţele ieftine pe care vreau să le fac aici ar fi o iluzie. Asfel de locuinţe există deja în municipiul Constanţa. Sunt locuite de tineri şi de persoane cu venituri mici. Sunt reale. Dacă nu e convins, domnul primar poate merge acolo să pună mâna pe ele”, a spus Ovidiu Portariuc.
Acesta a mai spus că preţurile comunicate de ANL nu includ şi spaţiile comune ale clădirilor şi că dacă s-ar ţine cont de acestea, preţul real la care sunt făcute acele locuinţe ar fi de peste 900 de euro pe metru pătrat, adică mai mult de dublu faţă de preţul obţinut de Radu Mazăre la Constanţa. „Pot să înţeleg că domnul Flutur e puţin invidios pe Radu Mazăre că a fost mai performant decât dânsul. Dar nu trebuia să se supere. Ştiu că există o vorbă în popor pentru această atitudine: vulpea când nu ajunge la struguri spune că sunt acri”, a mai spus candidatul USL pentru Primărei.
În Planul pentru Botoşani propus de Ovidiu Portariuc, locuinţele ieftine ar urma să ajungă la cel mult jumătate din preţurile practicate în prezent pe piaţa imobiliară din municipiu. Astfel o garsonieră de 20 de metri pătraţi va costa în jur de 8.000 de euro, în timp ce una de 30 de metri pătraţi va fi în jur de 12-14.000 euro. De asemenea, un apartament de două camere de40 de metri pătraţi va costa în jur de 16.000 de euro, iar unul de 50 de metri pătraţi va ajunge la suma de 22.000 euro.
Locuinţele sociale ar urma să fie realizate din module şi vor fi date în folosinţă cu o chirie lunară de circa 30 de lei pe lună. Pentru persoanele cu o situaţie socială foarte gravă, nu se va percepe chirie, iar în anumite cazuri deosebite, nici plata utilităţilor. La alocarea locuinţelor sociale vor avea prioritate familiile cu mulţi copii fără locuinţă, pensionarii cu venituri foarte mici, veteranii de război şi persoanele cu handicap care nu se pot întreţine singure.