Ministrul Dezvoltării, Eduard Hellvig, vrea parc industrial la Botosani. Acesta a precizat ca unul din proiectele strategice pe care doreste sa-l implementeze ca ministru tine de crearea unei infrastructuri pentru crearea de centre de afaceri si parcuri industriale. Eduard Hellvig considera ca bugetul local, respectiv bugetul national, se sustine pe economie reala si nu pe consum, iar parteneriatul public local reprezinta solutia cea mai eficiente. Incurajarea afacerilor care sa aduca plus valoare in economia nationala reprezinta unul din obiectivele Ministerului Dezvoltarii. Ministrul a mai declarat ca aceasta subdezvoltare din judetul Botosani trebuie sa inceteze, pentru ca suntem in secolul XXI.
„Vom putea impune si la nivelul judetului Botosani o strategie coerenta, asa cum vrem sa o facem la nivel national. Din punctul meu de vedere, Botosaniul are nevoie de o infuzie majora de investitii in dezvoltare, dezvoltare in locuri de munca. Lipsa resurselor financiare, din pacate, o sesisez atat la nivelul dezvoltarii infrastructurii rutiere, la nivelul infrastructurii de turism. Botosaniul are doua lucruri pe care poate sa le valorifice: forta de munca pe care poate sa o utilizeze, iar ministerul are obligatia sa creeze mecanismele prin care autoritatea locala sa dezvolte centre de afaceri. Ministerul trebuie sa puna la dispozitia autoritatilor locale finantarea pentru infrastructura de apa, canale, electricitate, drumuri in interiorul unui centru de afaceri. Odata aceste lucruri realizate, autoritatea locala are posibilitatea de a pune la dispozitia investitorilor de orice natura sa-si creeze afaceri in care cheltuielile de start sunt zero, pentru ca astea le asigura Ministerul Dezvoltarii„, a spus Eduard Hellvig.
Acesta a adaugat ca un alt proiect avut in vedere de ministerul pe care il conduce si care va fi implementat din toamna se refera la reabilitarea termica a locuintelor. El sustine ca pina acum programul este inaccesibil pentru asociatiile de proprietari.
„Prin programul acesta in care jumatate de finantare se asigura de la Comisia europeana, restul de 30% din finantare locala si finatarea nationala, iar cele 20% ar fi din cadrul asociatiilor de proprietari. Din punctul meu de vedere, procentul de 20% inca este mare, pentru ca cred ca asociatiile de proprietari nu vor putea suporta, ca atare acum, in cadrul ministerului, se lucreaza la o forma de finantare si pentru acesti 20%, ramanind ca un 5-10% sa fie din partea asociatiilor de proprietari, iar cel 10% sa gasim o alta forma de finantare„, a mai spus ministrul.
Hai ca esti cu pluta!
Primul lucru pe care il are Botosaniul este forta de munca (prost platita si calificata). Dar al doilea?
Numai abureala….Ca sa aduci economia la nivelul anului 1989,este o utopie!fabricile au fost devalizate,utilajele idem si transformate in fiare vechi,la ordinul lui Roman si Iliescu,care au catalogat la acea data industria romaneasca ca ,,un morman de fiare vechi”.Asa ca lasa abureala mister,povesteste la copii astea dar cred ca nici la ei n-ai succes de pacaleala!
idee foarte buna , si sunt sigur ca va fi pusa in practica doerece asta este ceea ce are botosaniul mai multa nevoie , de locuri de munca
idee foarte buna , si sunt sigur ca va fi pusa in practica doerece asta este ceea ce are botosaniul mai multa nevoie , de locuri de munca ca sa nu mai intregeasca randurile somerilor