Patru cazuri de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 500.000 lei

Corneliu Mihai, sef Garda Financiara Botosani
Corneliu Mihai, sef Garda Financiara Botosani

Garda Financiară Botoşani a întocmit, în luna aprilie, patru sesizări penale, cu un prejudiciu stabilit la 519.585 lei. Una dintre societăţi are obiect de activitate cultivarea cerealelor, iar suma cu care a păgubit statul se ridică la 53.365 lei. Potrivit lui Corneliu Mihai, comisar şef la Garda Financiară Botoşani, agentul economic respectiv a dedus ilegal TVA.

Acesta efectua tranzacţii comerciale cu o firmă care nu era înregistrată în scopuri de TVA.”, a pus Corneliu Mihai.

De asemenea, în luna aprilie a mai fost depistată o societate care a prejudiciat statul 466.220 lei. Firma are ca obiect de activitate comerţul cu produse alimentare, iar comisarii au constat că agentul economic a efectuat achiziţii de la populaţie, iar în vederea deducerii de TVA a înregistrat facturi de la societăţi fantomă.

Agentul economic a înregistrat în evidenţa contabilă facturi în vederea deducerii legale de TVA. În realitate, a dedus ilegal TVA şi constatările noastre s-au bazat pe faptul că facturile fiscale nu conţineau toate datele şi elementele necesare şi informaţiile prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare la data operaţiunii pentru care se deduce TVA. Celelalte două sesizări penal sunt pentru neprezentare la invitaţia noastră, să prezinte evidenţa financiar-contabilă în vedere efectuării verificărilor„, a spus Corneliu Mihai.

Sesizările au fost înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *