Mancarea expusa in restaurante si fast food-uri va trebui sa contina informatii privind continutul acesteia. Comisarii de la Protectia Consumatorului au declansat un amplu control in unitatile de alimentatie publica din judet privind modul de informare a consumatorilor asupra componentelor alergene pe care preparatele alimentare le pot contine. Alexandru Zarug, comisar sef la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului, a declarat ca intr-o prima etapa agentii economici vor fi consiliati cu privire la cerinta obligatorie a continutului mancarii, iar la controalele de revenire cei care nu se vor conforma risca amenzi care pornesc de la 2000 lei si pot ajunge pina la 20.000 lei. Aceasta cerinta este recent introdusa.
„Urmarim ca, consumatorul care maninca la aceste unitati, sa fie informat cu privire la ingredientele produselor. In tematica sunt cuprinse mai multe aspecte , incepand de la calitate, cantitate, mijloc de transport, pastrare, vesela, insa este si o chestie deosebita de informare a consumatorului. Trebuie sa existe niste etichete care sa cuprinda ingredintele care intra in compozitia produsului respectiv, ceea ce nu este. Sunt produse care pot sa aduca moartea la cei alergici. Mincarea trebuie sa contina etichete privind ingredientele, ca omul sa stie daca consuma asa ceva sau nu. Intr-o prima etapa vom informa, vom consilia agentii cu privire la aceste aspecte”, a spus Zarug.