In urma unui litigiu ce s-a intins de-a lungul a mai multi ani, o familie de pensionari din Botosani au obtinut in instanta executarea silita a Doinei si Iulian Berescu, cei ce au adus SOCAR la Botosani.
Executarea vizeaza obtinerea accesului la un drum de langa iazul Lebada. Desi executarea silita trebuia sa aiba loc marti dimineata, lucrurile nu s-au petrecut exact cum era programat, executorul judecatoresc, din Suceava, neprezentandu-se la ora stabilita la drumul ce trebuia deblocat.
Povestea incepe de la un hectar de padure, din zona Lebada, mostenit de la tatal sau de catre Aneta Maftei. Femeia sustine ca de ani buni nu a avut acces la propriul pamant pentru ca familia Berescu a blocat drumul construit de comunisti, spunand ca este proprietate privata. Drept urmare, familia Maftei nu a avut incotro si si-a cautat dreptatea in instanta. Dupa ce procesul a fost mutat de mai multe ori, inclusiv la Bucuresti, dupa ani pierduti prin sali de tribunale, a obtinut printr-o hotarare judecatoreasca dreptul de a se folosi de acel drum. Desi greu, drumul pana aici a fost clar pentru familia Maftei.
„Mergem la Suceava in fata biroului lui si vom protesta”
Insa pensionarii au primit o lovitura marti dimineata, cand, dupa ani de procese, sperau ca in sfarsit sa aiba acces pe respectivul drum si sa vada demontate barierele ce ii impiedicau sa ajunga la teren.
Familia Doina si Iulian Berescu trebuia sa fie executata silit marti dimineata, Aneta si Clement Maftei prezentandu-se la intersectia drumului respectiv cu DN 28 B, cu speranta ca intreg cosmarul se va incheia. Desi i-au platit 4.200 de lei lui Constantin Jugaru pentru a pune in executare o hotarare judecatoreasca, familia Maftei s-a trezit ca executorul nu a venit sa puna in aplicare hotararea, cu toate ca data a fost stabilita de el, ca si convocarea partilor.
„I-am dat 4.200 de lei si acum el imi spune ca tot eu trebuie sa dau 1.000 de lei si expertilor, nu el. Nu mai avem bani, ne-am imprumutat si acum el nu mai vine sa isi faca treaba pentru care l-am platit inca de anul trecut. Mergem la Suceava in fata biroului lui si vom protesta”, a declarat in lacrimi Aneta Maftei.
Expertul solicitat la fata locului, Mihai Cimpoesu, a declarat ca el trebuie sa primeasca 1.000 de lei, tariful sau, dar nu de la Aneta Maftei, ci de la executorul Jugaru, pentru ca el i-a solicitat serviciul. Descumpaniti de inca o lovitura, cei doi botosaneni au declarat ca vor incerca sa afle motivul pentru care executorul nu si-a facut datoria pentru care a incasat banii.
Desi s-a incercat contactarea telefonica a lui Constantin Jugaru pentru a preciza motivele deciziei sale de a nu da curs unei executari silite pe care el a programat-o si pentru care a fost platit, acest lucru nu a fost posibil.
Sursa: Evenimentul de Botosani