Aproape toate cele 70 de locuri puse la dispoziţie în cadrul Mănăstirii Vorona, pentru sărbătorile de Paşte, au fost, deja, ocupate.
„Pelerinilor, care vin în perioada aceasta a sărbătorii Paştelui, li se oferă cazare pentru noaptea de Înviere sau dacă vor să stea mai multe zile. Avem condiţii de cazare pentru mai multe persoane, dar camerele care sunt pentru familişti s-au ocupat deja. Locuri libere mai sunt în dormitoarele comune, unde vin şi stau mai mulţi pelerini la un loc”, a declarat maica Serafima.
În plus, cei care aleg să stea în camerele comune nu trebuie să plătească niciun leu, însă turiştii care stau în camerele pentru familişti donează, în funcţie de cât poate fiecare, o sumă de bani pentru necesităţile mănăstirii.
De asemenea, tuturor pelerinilor care merg la Mănăstirea Vorona li se oferă masă gratuită.
„Se pregătesc mâncăruri tradiţionale pentru sărbătoarea de Paşte. În primul rând sărmăluţele, borşul, care este prezent la orice masă şi se găteşte peşte pentru că la noi la mănăstire nu se mănâncă carne şi atunci vom avea diverse preparate din peşte. Vom avea şi cozonac, ouă roşii şi pască ”, a mai spus maica Serafima.
Mănăstirea Vorona este o mănăstire ortodoxă de maici, situată pe teritoriul comunei Vorona. Ea se află amplasată în mijlocul unei păduri aflată la o distanță de 2 km de satul Vorona,
Ansamblul Mănăstirii „Naşterea Maicii Domnului” – Vorona a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din judeţul Botoşani din anul 2004, şi este alcătuit din următoarele 4 obiective :
- Biserica „Adormirea Maicii Domnului”
- Stăreţia
- Chiliile
- 5 anexe gospodăreşti