Elevii de la mai multe şcoli din municipiul Botoşani, dar şi din judeţ s-au întâlnit, în cursul acestei săptămâni, cu primarul Cătălin Flutur în cadrul programului „Şcoala Altfel”, desfăşurat săptămâna aceasta în unităţile şcolare.
Liceul cu Program Sportiv, Liceul de Artă „Ştefan Luchian”, Şcoala nr. 10, Colegiul A.T Laurian şi Şcoala de la Vîrful Câmpului sunt unităţile de învăţământ de la care au sosit grupuri de elevi însoţiţi de cadre didactice, pentru a sta de vorbă, la Primărie, cu primarul Cătălin Flutur. Aceştia i-au prezentat edilului-şef proiecte pe care le derulează în cadrul şcolii, majoritatea pe teme care privesc oraşul, cum ar fi: crearea unor piste de biciclişti sau închiderea unei străzi pe timpul week-end-ului, problema câinilor comunitari ori de iniţiere a unor activităţi de responsabilizare a mediului înconjurător. Elevii de la Liceul cu Program Sportiv şi-au manifestat dorinţa de a avea mai multe piste pentru biciclişti şi chiar o stradă închisă în week-end, in timp ce elevii de la Şcoala nr. 10 au dorit să afle mai multe informaţii despre problema câinilor comunitari.
Primarul Cătălin Flutur a rămas impresionat de iniţiativele şi ideile pe care aceşti tineri le lansează, considerând că programul „Şcoala Altfel” este de bun augur în învăţământul românesc.
„Am fost plăcut surprins să constat entuziasmul cu care elevii de la şcolile din Botoşani, dar şi din judeţ, pentru că am avut musafiri şi de la Şcoala de la Vîrfu Câmpului, fac proiecte şi discută pe baza lor, pun probleme, le analizează. E o generaţie de elevi foarte capabilă pe care noi, cei mari trebuie s-o stimulăm spre a-şi pune în aplicare corect aspiraţiile. M-a surprins gândirea lor şi ideile absolut realiste pentru că am stat de vorbă cu ei şi mi-au povestit despre cum au decurs activităţile din program. Îi felicit pe toţi pentru iniţiativele pe care le au pentru că sunt cu adevărat interesante”, a declarat primarul Cătălin Flutur.
Elevii de la Colegiul A.T. Laurian au organizat, vineri, un marş ecologic, având lansate, pe diferite pancarte, mesaje pentru protejarea mediului înconjurător. Marşul s-a desfăşurat pe un traseu care a început la Colegiul A.T. Laurian şi s-a oprit la Primăria Botoşani. Aici, elevii şi cadrele didactice s-au întâlnit cu edilul-şef al urbei căruia i-au înaintat o petiţie cu o serie de măsuri ce privesc colectarea selectivă a deşeurilor, precum şi risipa de curent electric şi apă. Primarul i-a felicitat şi le-a vorbit despre proiectele pe mediu derulate în ultimii ani, în acord de altfel cu doleanţele tinerilor de la Colegiul A.T. Laurian..