În a patra zi a Şcolii altfel, elevii clasei a II-a C Step by Step, de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 12 Botoşani au dat dovadă de reală măiestrie de bucătari în prezenţa părinţilor şi a invitaţilor- directorii şcolii, prof. Bodaş Maria şi prof. Drăguşanu Gianina.
Activitatea proiectată pentru această zi de prof. GABI ŢURCANU şi prof. IULIA CĂLUGĂREANU a avut ca obiective formarea deprinderilor pentru o alimentaţie sănătoasă respectând piramida alimentelor, formarea abilităţilor de preparare a unor reţete simple, formarea deprinderilor de lucru în echipă pentru realizarea unui produs
Ea a încheiat studiul tematic desfăşurat pe parcursul a 5 săptămâni, pe structura piramidei alimentelor, activitate specifică alternativei educaţionale Step by Step. Elevii au evidenţiat noţiunile însuşite pe parcursul studiului printr-o scenetă în care au avut roluri de fructe, legume, carne, ouă, etc. Apoi, ajutaţi de părinţi au desfăşurat activităţi practice la 4 ateliere de lucru unde au preparat: tartine cu pateu din ficat de pui, tartine cu brânză, clătite şi salată de fructe. În final au fost pe rând gazde şi musafiri şi au servit bucatele pregătite de mâna lor. Activitatea a fost o reală situaţie de educaţie nonformală care a format elevilor abilităţi de viaţă.
Din prima copilărie se formează ideile despre lume şi este general acceptată ideea că obiceiurile alimentare formate în copilărie rămân fixate pentru întreaga perioadă de existenţă a adultului.
Școala, prin autoritatea morală pe care o are, poate aduce o contribuție substanțială în transmiterea acestor cunoștințe de educație pentru sănătate a elevilor.