Decizii judecătoreşti diferite în cazul primelor primite de salariaţii instutuţiilor din subordinea Consiliului Judeţean. Dacă angajajaţii de la Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului se pot bucura în continuare de drepturile salariale considerate ilegale de Curtea de Conturi, nu acelaşi lucru este valabil şi în cazul salariaţilor din aparatul propriu al Consiliul Judeţean.
Curtea de Apel Suceava a decis ca angajaţii de la Consiliul Judeţean trebuie să restituie primele primite înainte de 2010. Mihai Ţâbuleac spune că se va face recurs în acest caz, însă a acuzat faptul că unele instanţe din ţară au dat câştig de cauză salariaţilor, iar altele nu. Potrivit acestuia, instanţa a admis că sporurile date angajaţilor CJ pentru 8 martie şi pentru Crăciun au fost acordate corect, dar sporul pentru Ziua Copilului nu.
„Analizand aceasta decizie am observat ca pentru o serie de elemente s-a spus da, pentru alte elemente s-a spus ba. Eu nu am caderea sa fac referiri la hotararile judecatoresti. Pentru unele judete instantele au dat castig de cauza, iar pentru alte judete nu au dat castig de cauza salariatilor. Pentru Iasi, unde sporurile in 2009 erau mult mai mari decat la Botosani, s-a dat castig de cauza salariatilor. Nu o sa fie bine in materie de salarizare in sectorul bugetar, decat atunci cind in justitie se va aplica principiul practicii judiciare unitare„, a precizat Tâbuleac.
Situaţia respectivă, mai spune Ţâbuleac, a declanşat la nivel naţional un jihad, imediat după introducerea Legii salarizării unice în sectorul bugetar.
Curtea de Apel Suceava a decis ca salariaţii CJ să înapoieze sporurile din 2009 şi până în momentul apariţiei Legii salarizării unice. Cei 1000 de angajaţi vor trebui să returneze statului sume de până la 7500 lei de persoană.