Înfiinţarea claselor pregătitoare în şcoli i-a bulversat pe directorii unităţilor de învăţământ. Directorul Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” din Botoşani, Marilena Mardare, crede că numărul copiilor care se vor înscrie la clasa pregătitoare din unitatea pe care o conduce va fi destul de mic. Ea a mai spus că la această dată nu au fost realizate nici acele circumscripţii şcolare unde vor funcţiona clasele pregătitoare.
„Trebuie să rezolvăm problema clasei pregătitoare şi nu ştiu cum să o rezolvăm. Că nici ei nu ştiu cum să o rezolve. Toţi trebuie să avem clase pregătitoare. Am spus că vom realiza aceste clase, dar nu ştim cu ce elevi, pentru că nu ştim de unde pot să vină aceşti copii de 6 ani. Ceri să se realizeze, atâta timp cât nu ştii cu cine vei realiza. Fiecare a realizat un recensământ în funcţie ce avea la grădiniţă şi noi ar trebui să realizăm două clase. Nu ştiu dacă vom realiza. Noi avem doar două clase care termină acum IV şi ca atare nu avem posibilitatea de a realiza decât două clase, fie ele pregătitoare, fie clase întâi„, a spus directorul Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” Botoşani.
Aceasta a mai acuzat că până acum nu se cunoaşte programa după care vor învăţa copiii de la clasa pregătitoare.
Abia acum se v-a vedea care director de liceu este un bun manager.Din momentul in care liceul se dovedeste ca nu mai este obligatoriu,bacalaureatul este din ce in ce mai dificil,cele 10 clase obligatorii sunt de la clasa 0 la clasa a-9-a in scoli generale iar copii sunt putini, liceele vor pierde elevi.Un bun manager de liceu v-a sti sa-si faca propria”‘pepiniera „‘de copii care vor fi viitorii elevi ai liceului.Asta doar daca ii pasa de viitor.