Elevii botoşăneni au absentat pe rupte de la şcoală în luna noiembrie a primului semestru

absente scolareO statistică prezentată de Inspectoratul Şcolar Judeţean relevă faptul că în luna noiembrie elevii botoşăneni au acumulat peste 190.000 de absenţe, din care doar 80.000 au fost motivate. Cei mai mari chiulangii sunt elevii de liceu. În învăţământul liceal zi au fost înregistrate 117.000 de absenţe. În luna octombrie, numărul elevilor chiulangii a fost cu puţin mai mic, fiind înregistrate 187.400 de absenţe în judeţ, aproape 60.000 dintre acestea fiind motivate. Aceeaşi statistică mai relevă faptul că în învăţământul botoşănean a fost înregistrată, în noiembrie, o medie de 3,18 absenţe pe eevi, iar în octombrie media a fost de 3,12 absenţe pe elev.

Ada Macovei, inspector general al ISJ, sustine insa ca situatia in privinta absenteismului este tinuta sub control şi că absenţe mai multe sunt înregistrate doar la anumiţi profesori.

Probabil ar trebui sa insistam mai mult pe atitudinea noastra fata de elevi. Stiu ca voi fi criticata pentru fraza aceasta, iar profesorii vor spune din nou ca nu le tin partea, dar in marea majoritate a cazurilor se inregistreaza absente numeroase la anumite discipline, predate de anumiti profesori si din cauza aceasta au toti de suferit“, a spus Ada Macovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *