“Dăruind, vei dobândi”- deviza lunii decembrie la Şcoala din Flămînzi

Cum luna decembrie  este luna cadourilor, cadrele didactice, părinţii şi elevii  de la Şcoala cu clasele I-VIII „Ion Bojoi” Flămînzi, coordonată de prof. Ioan Guraliuc – director şi prof. Rodica Abăcioaei – director adjunct, au desfăşurat o serie de acţiuni caritabile cu scopul de a aduce un pic de bucurie , un gram de speranţă în sufletele bătrânilor, dar şi a copiilor dezavantajaţi:

1.„Bucuria de a dărui”

 Consiliul Reprezentativ al Părinţilor, având ca preşedinte pe pr. Marius Pîjîn, a făcut o colectă de haine, îmbrăcăminte care au fost oferite , în special, copiilor care sunt în situaţia de absenteism  şi chiar abandon şcolar  din cauza  lipsurilor materiale. Coordonatori : Prof. Rodica Abăcioaei, mediator rromi – Larisa Lăzărică.

Cu ajutorul unor sponsori , dar şi a elevilor, s-au cumpărat  cadouri copiilor cu un singur părinte ( la Şcoala „Ion Bojoi”), dar şi celor nevoiaşi.

2.„Un gram de speranţă pentru bătrânii noştri”

Elevii coordonaţi de prof. Olga Lupu, Roxana Găitan şi Oana Guraliuc  au pregătit un mic program de colinde şi au confecţionat felicitări pe care  le-au vândut  atât la şcoală, cât şi în oraşul nostru, din banii adunaţi  cumpărând  dulciuri şi fructe pentru bătrânii de la UAMS Flămînzi.

La fel au făcut şi elevii clasei a VI-a de la Şcoala „ Mihail Sturdza” ,care, ajutaţi de pr. Marius Pîjîn ,au organizat un târg de dulciuri , din banii strânşi oferind cadouri bătrânilor din Parohia Cordun-Flămînzi,

3. „Nouă ne pasă” – proiect educativ derulat în colaborare cu  Şcoala Nr. 22 Arad.

Chiar dacă distanţa este  mare, ei sunt alături de noi:elevii şi profesorii de la Şcoala Nr. 22 Arad au realizat o colectă de haine, jucării pe care le-au trimis copiilor nevoiaşi de la Şcoala „Ion Bojoi” . Coord.: prof. Ioan Guraliuc – director şi prof. Rodica Abăcioaei – director adjunct.     

În desfăşurarea acestor acţiuni de ajutorare a existat o strânsă colaborare între conducerea şcolii, parteneri, sponsori, elevi şi părinţi, dându-se  dovadă  de dragoste, preţuire şi respect atât pentru persoanele în vârstă cât şi pentru copiii aflaţi în situaţii materiale dificile„, susţine consilierul educativ, profesor Olga Lupu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *