Comunicat Modern Calor: Botoşani- unul din cele două oraşe unde căldura s-a ieftinit

modern calor botosani Într-o analiză făcută la nivel naţional municipiul Botoşani este dat ca exemplu pentru scăderea preţului gigacaloriei produse în sistem centralizat. Informaţia, preluată de presa centrală, arată că în ultimii trei ani energia termică s-a scumpit în 33 de oraşe reşedinţe de judeţ (din 41 luate în calcul), în alte trei, preţurile au rămas neschimbate (Alba Iulia, Buzau şi Vaslui), în timp ce în doar două oraşe gigacaloria s-a ieftinit: Botoşani şi Giurgiu.

Comparaţia se face între trimestrul al III-lea al anului 2008 şi actualul final de an, perioadă în care botoşănenii au redus din banii pe care îi plătesc la încălzire cu 7,9 lei pentru fiecare gigacalorie consumată. Aşa cum operatorul de termoficare a prezentat anterior, ieftinirea preţului de facturare s-a făcut odată cu reducerea preţului de producere şi transport a energiei termice, printr-o întreagă serie de măsuri luate în ultimii ani. Investiţiile în sistemul de producere şi transport, susţinute şi cofinanţate de administraţia locală, au dus la reducerea substanţială a pierderilor. Şi reorganizarea operatorului şi eficientizarea echipamentelor sunt factori ce au dus la ieftinirea gigacaloriei.

”Nu venirea crizei ne-a făcut să luăm aceste măsuri ci nevoia de a oferi botoşănenilor o alternativă de încălzire convenabilă şi de calitate. În contextul internaţional actual, însă, doar prin investiţii şi modernizare vom putea să protejăm populaţia de modificările ce se anunţă inclusiv pe piaţa energetică.”, a declarat Ion Diaconu, directorul Modern Calor Botoşani.  

Presa centrală arată că cea mai mare scumpire a gigacaloriei a avut loc în Baia Mare, judeţul Maramureş, unde creşterea este de 101,1%, iar a doua poziţie este ocupată de Focşani, judeţul Vrancea. Aici preţul gigacaloriei a fost majorat cu 82,4%, de la 148 lei şi până la 270 de lei.

One thought on “Comunicat Modern Calor: Botoşani- unul din cele două oraşe unde căldura s-a ieftinit

  1. Mai Diaconu, nu te-ai saturat sa minti oamenii din orasul asta??? Cata subventie aveai cu 10 ani in urma si cata ai acum??? Pai tu cum ieftinesti caldura, platind orasul asta aproape 80% subventie, buzunarului tau???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *