Acţiuni de voluntariat în cadrul Festivalului Naţional al Şanselor Tale, desfăşurat la Grupul Şcolar „Alexandru cel Bun”

actiune Grupul Scolar Alexandru cel Bun Botosani
actiune Grupul Scolar Alexandru cel Bun Botosani

În săptămâna 5-10 decembrie 2011, s-au desfăşurat la Grupul Şcolar „Alexandru cel Bun” Botoşani (fostul Industrie Uşoară) activităţile programate în cadrul Festivalului Naţional al Şanselor Tale, antrenând un număr important de elevi, profesori şi părinţi.

Dată fiind tema de anul acesta, „Educaţie şi voluntariat”, dar şi datorită declarării anului 2011 ca an european al voluntariatului,  în afara programului planificat, s-au organizat  acţiuni care pot fi considerate exemple de bună practică, sub genericul „Voluntariatul înseamnă mai mult”.

Dincolo de obişnuitele donaţii în produse alimentare, elevii claselor a IX-a D, a XI-a şi a XIV-a K, sub coordonarea a trei cadre didactice (inginerul Baltag Dorina, inginerul Ciobanu Doina şi maistrul instructor Dorofteiu Carmen) au realizat în atelierul de confecţii al şcolii papuci de casă şi fulare din tricot, pe care le-au oferit în data de 8 decembrie 2011 bolnavilor de la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială din Suliţa.

„Cultivarea unor valori şi atitudini precum solidaritatea, toleranţa, iubirea faţă de semeni, interesul pentru viaţa comunităţii este o preocupare constantă  a conducerii şi profesorilor din şcoala noastră. Sub coordonarea profesorilor Vreme Iuliana-Maria şi Lăcătuş Mariana, implementarea Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară devine de la an la an o provocare la iniţiativă şi creativitate”, a declarat coordonatorul educativ, prof. Foltea Nicoleta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *