Fostul director al Direcţiei Silvice în perioada 2004-2008, Mihai Axinte, a ajuns pe mâna procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Recent, lucrătorii DNA au preluatde la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani dosarul în care Axinte era cercetat pentru „abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată”. Este vorba de dosarul 1319/p/2009, aflat în lucru la procurorii botoşăneni de doi ani. Prejudiciul creat de Axinte în acest dosar este de 2,4 milioane de lei.
În acest dosar, Axinte este acuzat că, în calitate de director al Direcţiei Silvice, a diminuat fondul forestier de stat cu 740 de hectare, ca urmare a unor retrocedări abuzive către trei cetăţeni străini. Este vorba de Sigler Erwin (111 hectare), Stoeanovici Heilsen Constantin Anton (271 hectare) şi Bellu Mathias Alexander (358 hectare).
Axinte este acuzat că nu şi-a exercitat corect atribuţiile de serviciu, pentru că nu a contestat în instanţă o hotărâre a Comisiei Judeţene de Fond Funciar, cu toate că, în urma unui control făcut de Corpul de Control al directorului general al Romsilva, i s-a cerut în mod expres acest lucru.
Mai mult decât atât, după ce retrocedează terenul forestier către unul dintre cetăţenii străini (Mahtias Alexander Bellu), dispune cumpărarea, tot în 2007, celor 358 de hectare de către Direcţia Silvică, plătindu-i cetăţeanului străin o sumă fabuloasă de bani: 2.439.450 de lei, adică un preţ de 6.950 lei pentru un hectar de pădure la Dobârceni.
Procurorii au instituit sechestru asiguratoriu pe bunurile familiei Axinte, printre care şi cel peste 100 de hectare de pădure cumpărate de el ca persoană fizică în 2008.
Axinte este membru PNL şi are acum calitatea de consilier judeţean.