Hrușcă i-a colindat, miercuri seară, pe botoșăneni

Circa 500 de botoșăneni au fost colindați, miercuri seară, de nimeni altul decît Ștefan Hrușcă. Artistul le-a adus, timp de o oră,  botoșănenilor magia sărbătorii de Crăciun cu colindele sale tradiționale, atît din cele foarte cunoscute, cântate odată cu publicul, cît și mai puțin auzite, trăite la intensitate maximă de public. Alături de artist, pe scenă, s-au aflat și doi tineri, absolvenți ai Conservatorului de Muzică din Timișoara și Cluj, la percuție și clape. Un moment de emoție maximă a fost când a artistul a interpretat cunoscuta lui piesă, pe versurile poetului Adrian Păunescu, „Rugă pentru părinți”. Înainte de a interpreta această melodie, artistul a povestit că melodia a fost scrisă într-o noapte cînd regretatul poet l-a chemat pentru a-i sublinia versurile cu acorduri de chitară. De altfel, la poetul de care-l leagă începuturile sale muzicale, Hrușcă a vorbit mult în spectacol.„Fără dânsul nu aș fi cunoscut țara. Eram învățător la Borșa, el m-a luat la Cenaclul Flacăra. A fost un mare scriitor și va rămâne pentru generațiile care vor veni, indiferent de polemicile care se vor naște”, a spus Hrușcă. „Rugă pentru părinți” și celebra prelucrare folclorică „Săraca inima me” au fost singurele melodii, în afara colindelor, pe care artistul le-a interpretat pe scenă botoșănenilor. Artistul care, iarna aceasta, împlinește 30 de ani de când colindă țara, anunțând vestea nașterii Mântuitorului Iisus Christos, a atras atenția, în spectacolul de la Botoșani, asupra prelucrării comerciale a colindelor. „E o mare greșeală din partea celor care pun colindul pe ritmuri moderne pentru că ei nu -și dau seama că, în felul acesta, îl rănesc pe țăranul român. Poate să facă cântece de Crăciun, de iarnă, dar nu să modifice colindele tradiționale românești. Tot farmecul colindelor este cînd sunt lăsate așa cum sunt ele”, a mai spus Hrușcă. Nu au lipsit din seara dedicată botoșănenilor nici glumele pentru că artistul a vorbit cu admirație despre bancurile cu el, care circulă pe internet. „Știți că circulă pe internet bancuri cu Hrușcă. Se spune că, dacă Hrușcă răcește, se amână Crăciunul… Sau când cântă Hrușcă, începe să ningă. Eram la Lugoj, cînd am început acest turneu și ce credeți, după spectacol, am martori, aici, colegii mei, ningea. Din păcate n-a ținut pentru că avem acum mai mult primăvară, dar e mai bine pentru că ajungem mai ușor dintr-un oraș într-altul”. Spectacolul a fost urmărit din public și de prefectul județului Botoșani, Cristian Roman.

3 thoughts on “Hrușcă i-a colindat, miercuri seară, pe botoșăneni

  1. Mare dreptate au dorohoienii de la ,,Fara Zahar” vis-a-vis de Hrusca….vine sa-i colinde pe români să mai facă un ban, şi după aia ,via Canada un an de zile boiereşte!

  2. Chiar nu inteleg ce te deranjeaza pe tine…….ca un artist in adevaratul sens al cuvantului este remunerat? Care este problema ta? Ca acest om traieste in CANADA? Tu poti FLORINE sa aduci atata bucurie in sufletele oamenilor cum reuseste acest om (si, din pacate, putini altii DL. Tudor Gheorghe, DL. Gheorghiu, Dl. Ducu Berti, Dl. Vasile Seicaru etc. ) Crezi ca face imense averi….sau poate il compari cu unii politicieni……Probabil ca mai bine ai prefera sa mergi la guta, salam, branzuca sau alte non-valori si fara numar, numar, numar….. Crede-ma imi place si FARA ZAHAR, sunt haiosi chiar i-am cunoscut…..dar sa lasam glumele pe seama unor oamnei de valoare….este pacat….sunt sigur ca acest om sa vina din CANADA are anumite cheltuieli(deplasarile, biletul din CANADA-ROMANIA dus/intors, mesele, baietii care il acompaniaza trebuie si ei platiti, costume si multe altele care sunt sigur ca le-am omis!
    Sper sa nu fie cu suparare! Aseara am fost la concert….dumneavoastra probabil nu! Este usor sa trantesti un astfel de comentariu….dar tine cont ca pe altii poate ii deranjeaza!
    Craciun fericit alaturi de cei dragi tuturor, inclusiv dumneavoastra Domnule FLORIN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *