Vezi ce au în comun cei mai mari patru oameni de afaceri din Botoşani

Tonino Boldea in Porche Cayenne
Tonino Boldea in Porche Cayenne

Patru dintre cei mai puternici oameni de afaceri din judeţul Botoşani au un element comun. În afara de sumele importante de bani şi de influenţa pe care o manifestă în comunitate, în lumea politică, administrativă şi socială, ei mai sunt legaţi de un lucru. Este vorba de maşina cu care aceştia se plimbă.

Spre exemplu, Valeriu Iftime, Mirel Vlas,  Tonino Boldea şi Cornel Şfaiţer au o slăbiciune pentru acelaşi tip de autoturism: Porche Cayenne, a cărui valoare pe piaţă poate duce la peste 100.000 de euro. Paradoxal, nici culoarea maşinii nu este diferită. Toţi folosesc maşini de culoare neagră.

Valeriu Iftime a fost primul care şi-a cumpărat o astfel de maşină. De altfel, el a fost şi primul care a renunţat, de curând la ea, din cauza vechimii.  Patronul de la Elsaco recunoaşte că aşteaptă o nouă maşină, cel mai probabil tot un Porche Chayenne.

Porche-ul Cayenne al lui Cornel Sfaiter
Porche-ul Cayenne al lui Cornel Sfaiter

Omul de afaceri Tonino Boldea, care deţine Five Continents şi Condacia, are de circa trei ani un Porche Cayenne şi se pare că l-a convins şi pe prietenul său, Cornel Şfaiţer, să-şi ia una la fel. De curând, patronul de la Prodalcom, care produce Voronskaya, a achiţionat şi el, pentru peste 80.000 de euro, o astfel de maşină.

Mie îmi este necesară, pentru că eu fac foarte multe drumuri şi am nevoie de confort şi siguranţă„, explică Şfaiţer decizia sa.

De asemenea, şeful de la Tehnic Asist, Mirel Vlas, a optat şi el, în acest an, pentru un Porche Cayenne, pe care l-a achiziţionat în leasing.

Cum îşi permit cei patru astfel de maşini? Foarte simplu. Având anul trecut afaceri cu profit de ordinul milioanelor de lei.

Iată profitul fiecăruia dintre ei:

    afaceri domeniu profit net 2010
1 Mirel Vlas Tehnic Asist construcţii drumuri şi poduri, instalaţii 4,42 milioane de lei
2 Tonino Boldea Five Continents producţie lactate 1,82 milioane de lei
3 Valeriu Iftime Elsaco producţie contori şi IT 4,04 milioane de lei
4 Cornel Şfaiţer Prodalcom producţie băuturi alcoolice 241.783 lei

3 thoughts on “Vezi ce au în comun cei mai mari patru oameni de afaceri din Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *