Florin Turcanu despre Tibuleac: Trei ani de zile a mintit oamenii, tot timpul el este cel nevinovat. El niciodata nu-si asuma nimic

USL-Florin TurcanuLiderul liberalilor botosaneni, Florin Turcanu, il acuza pe presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tibuleac, ca se face vinovat de situatia financiara de la Nova Apaserv. Turcanu sustine ca licitatiile pentru investitia care se va derula in judet, privind extinderea retelei de apa si canalizare, au fost „impartite pe tronsoane ca sa imparta la toata lumea cu care dumnealui vrea sa imparta.  Cu ce preturi se iau licitatiile, ca nu a fost concurenta la licitatie. A licitat in asa fel ca sa liciteze la maxim, niciun leu mai jos. Mai mult, proiectul este gresit. Din cauza lui a ajuns societatea in aceasta situatie. Ii cer public, daca nu poate, sa nu incurce judetul Botosani„, a spus Turcanu.

Turcanu sustine ca noua societate Nova Apaserv a fost infiintata prin fraudarea statutului, cu acceptul lui Tibuleac si ca societatea nu poate lua credit pentru partea de cofinantare a proiectului din cauza ca nu are un bilant pozitiv.

Au avut discutii cu sase banci si toate bancile le-au spus clar: fara un bilant pozitiv nu va putem da credit. Asta este adevarata realitate. Nu ca iese Mihai Tabuleac si ca societatea Apa Grup sa nu ia credit. El de acasa nu aduce bani. Mai mult de atat, Mihai Tibuleac nu-si asuma calitatea de presedinte al CJ si face apel apel la parlamentari, la parlamentarii opozitiei, care au depus sute de amendamente si care suntem convinsi ca nu vor fi acceptate. Eu cred ca acest lucru trebuia sa il faca in PDL, ei au majoritatea. Sa le explice: domnule si eu fac parte din PDL, si eu conduc judetul Botosani, mai opriti finantarile la municipiul Botosani, comuna Stauceni, Pomirla, Mihalaseni unde sunt primari care stiu sa asigure ceea ce trebuie sa asigure partidului. Trei ani de zile a mintit oamenii, tot timpul el este cel nevinovat, el niciodata nu-si asuma nimic. Sa iasa public sa spuna daca este PDL-ist sau nu„, a mai spus Turcanu.

2 thoughts on “Florin Turcanu despre Tibuleac: Trei ani de zile a mintit oamenii, tot timpul el este cel nevinovat. El niciodata nu-si asuma nimic

  1. Cu privire la managementul societatii de apa, presedintele Tibuleac trebuie aspru criticat pentru ca, se pare, el da tonul iar Georgescu executa si situatia nu este buna. Domnul Turcanu nu a prezentat intregul set de probleme si implicatiile unei asemenea investitii pentru ca nu stapineste acest domeniu. Dar este bine ca a incercat.
    In realitate, Societatea de apa are nevoie de o contributie locala de peste 26 milioane euro ( 2 milioane reprezentind 2% si ceva peste 24 milioane reprezentind TVA) Daca investitia se intinde pe 3 ani, atunci Consiliul judetean ar trebui sa contribuie cu aproape 9 milioane de euro/an. Consiliul judetean este capabil sa suporte o asemenea cheltuiala? S-a intrebat cineva acum, astazi, ce este de facut? Daca ar fi existat deja o solutie viabila, sunt sigur ca presedintele Tibuleac ar fi spus-o public, dar inca nu exista nimic clar pentru ca nu se ocupa nimeni foarte serios de pregatirea unei investitii atit de importante.
    Un imprumut bancar se afla la indemina oricui, insa atentionez consumatorii de apa ca, in acest caz, pretul apei se va majora cu peste 50%, intrucit banutii imprumutati trebuie restituiti luna de luna.
    Normal ar fi ca, progresiv, prin realizarea acestei investitii sa scada si cheltuielile de exploatare, dar la Botosani nu s-a intimplat niciodata o asemenea minune.Si nu se va intimpla cu un asemenea management.
    Punct.

  2. Nu e prima oara cand dl.Turcanu „bate campii”..despre ce tronsoane/licitatii vorbeste?! Oare la ce s-o fi priceput „omuletul” asta??
    Punct si virgula, Ancuto! Te sfatuiesc sa nu intri in „panica” din cauza majorarii pretului la apa. Inainte de a-ti face publice „cosmarurile” ar fi indicat sa te documentezi despre astfel de investitii, despre sursele de finantare..(TVA-ul nu se plateste din contributia locala). Incepuse sa-mi placa comentariile tale la unele articole, dar de data asta nu prea ai fost pe faza…sincer. Oricum, felicitari Operatorului de Apa si Consiliului Judetean pentru acest MEGA-PROIECT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *