Lucrările de modernizare a Spitalului Judeţean, derulate cu probleme din cauza proiectantului

Ovidiu Mimor si Mihai TibuleacExecutivul Consiliului Judeţean a somat proiectantul lucrării de reabilitare a Spitalului Judeţean să fie prezent pe şantier. Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean, a declarat că, chiar dacă proiectantul se află la Bucureşti, asta nu înseamnă că nu poate să colaboreze cu ceilalţi factori implicaţi în derularea acestei investiţii. Ţâbuleac a declarat că colaborarea între constructor şi proiectant este deficitară în cazul acestei investiţii şi poate duce la o întârziere a lucrărilor.

Am făcut nenumărate intervenţii oficiale la proiectant şi am cerut să asigure tot ceea ce trebuie pus la dispoziţie, astfel încât lucrările să nu stagneze, să se desfăşoare cu viteza potrivită, cu atât mai mult cu cât noi avem bani în cont, mulţi mai mulţi decât se lucrează efectiv pe şantier. Este un neajuns faptul că suntem nevoiţi, datorită rigorilor pe care le presupune procedura de achiziţie, să contactam proiectanţii oriunde şi atunci când se află la disnaţe foarte mari şi colaborarea este anevoioasă. Sigur că un proiectant de la Bucureşti şi chiar străinătate poate să lucreze cu colaboratori, nu văd de ce nu ar face. Noi nu cerem de la nimeni muncă voluntară„, a spus Ţâbuleac.

Reprezentantul CJ a precizat că urmează să vadă dacă la somaţiile trimise către proiectant va primi răspuns satisfăcător. În caz contrar, firma din Bucuresti ar putea fi penalizată şi riscă chiar rezilierea de contract.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *