Om de afaceri, condamnat la patru ani de închisoare pentru evaziune fiscală

justitie- magistrati Un om de afaceri din Botoşani a fost condamnat de Tribunalul Botoşani la patru ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni de evaziune fiscală. El a fost găsit vinovat într-un dosar în care a fost acuzat de decontarea unor fictivă a mai multor facturi cu sume fabuloase de bani.

Este vorba de administratorul societăţii comerciale Carne Com Draşcani, Tibi Apostol. Omul de afaceri, în vârstă de 43 de ani, a fost reţinut în luna septembrie 2009 pentru evaziune fiscală, după ce, în urma unui control al Fiscului, s-a stabilit că acesta a înregistrat în contabilitatea societăţii 12 facturi fiscale fictive privind achiziţionarea unor utilaje de carmangerie. Valoarea facturilor a fost de 20 de milioane de lei, iar obligaţiile la stat de 3,3 milioane lei.

Tribunalul Botoşani a decis, de asemenea, ca Tibi Apostol, „în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Carne Com SA Dracşani să plătească părţii civile Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Judeţeană Botoşani suma de 3.223.966,54 lei la care se adaugă accesoriile prevăzute de Codul de procedură fiscală”.

Carne Com a fost deţinută, în urmă cu opt ani, şi de deputatul PNL Florin Ţurcanu şi senatorul UNPR Liviu Câmpanu, însă aceştia au înstrăinat acţiunile deţinute.

Apostol a fost preşedinte la PDL Truşeşti până în 2008.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *