Magistratii ieseni au dispus una dintre cele mai importante confiscari de bani din istoria dosarelor de proxenetism. Astfel, judecatorii au admis propunerea procurorilor in ceea ce-i priveste pe membrii si apropiatii clanului Moloman, confiscind peste un milion de euro si peste un milion de lei noi de la acestia. „In acest caz, instanta a dispus confiscarea a 1.027.578 de euro, 1.251.900 de lei si 10 franci elvetieni de la inculpati, bani obtinuti din proxenetism, potrivit anchetatorilor”, a precizat miercuri judecatorul Florin Andrei, vicepresedintele si purtatorul de cuvint al Tribunalului Iasi.
In plus, cei opt membri si apropiati ai clanului Moloman au fost condamnati la pedepse cu executare. Magistratii din cadrul Tribunalului Iasi au condamnat-o ieri la opt ani de inchisoare pe Cristina Moloman. In acelasi dosar, Maricel Moloman a primit o pedeapsa de sapte ani si sase luni de detentie, in vreme ce Alexandru Teodorescu a fost condamnat la sapte ani si cinci luni de puscarie. Totodata, Ionel Moloman, Iolanda Simionica, Ecaterina Avadani, Maria Florescu si George Daniel Capitanu au primit cite o pedeapsa de sapte ani de inchisoare. Acuzatiile aduse de procurori celor opt inculpati au fost de trafic de persoane, trafic de minori, constituire de grup infractional organizat si proxenetism.
Acuzatiile aduse in cel mai mare dosar de proxenetism
Potrivit anchetatorilor, cei opt au racolat peste 50 de tinere din Iasi, Vaslui si Botosani, acestea fiind trimise sa se prostitueze in Italia. Oamenii legii au stabilit ca membrii clanului Moloman, condus de Iolanda Simionica, au pus bazele „afacerii de familie” in 2003, cind au trimis primele tinere la Roma. Anchetatorii au adaugat ca tinerele se prostituau pe strada Via Salaria, din Roma, multi dintre clienti fiind adusi de membrii clanului Moloman. Fiecare fata aducea clanului venituri cuprinse intre 500 si 1.000 de euro pe zi. Cele mai multe dintre cele care practicau prostitutia in Italia fiind convinse, initial, ca vor lucra in localuri selecte ori ca menajere in diverse hoteluri. Odata ajunse la Roma, tinerele erau constrinse sa se prostitueze si li se confiscau pasapoartele, pentru a nu se putea intoarce acasa.
Procurorii au afirmat ca sumele cistigate din aceasta activitate in Italia erau aduse in Romania, iar membrii clanului au investit banii in bunuri imobiliare si bijuterii. Inca de la primele retineri, procurorii au dispus aplicarea de sechestre asiguratorii pe diferite vile, apartamente, terenuri, bani si bijuterii. La perchezitiile efectuate in urma cu aproximativ cinci ani de anchetatori, acestia au descoperit la domiciliile inculpatilor aproximativ 120.000 de lei, dar si bijuterii de mii de euro.
Sursa: Ziarul de Iaşi