După ce a colaborat, în calitate de regizor artistic, pentru seriale tv cunoscute la Acasa TV sau Pro TV, botoșăneanul Adrian Tapciuc, angajat la Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani, a pus în scenă, sâmbătă seară, la Sala Atelier, prima lui piesă de teatru jucată de actori botoșăneni, intitulată sugestiv „Flori, filme, fete sau băieți”. Titlul este o adaptare după unul din jocurile copilăriei, cînd protagoniștii era puși să aleagă, la repezeală, un nume de actor, o floare, un nume de băiat, etc, creându-se astfel, legătura cu alegerile pe care le facem de multe ori, în fugă, în viață.
Gina Pătrașcu, Lidia Ujă, Vlad Volf și Alexandru Dobinciuc sunt cei patru actori care intră în personajele poveștii scrise de Mimi Brănescu. Spectacolul se bazează pe o poveste simplă despre oamenii care confundă iubirea adevărată cu relațiile sexuale de moment.
Cei patru actori ai teatrului botoșănean reușeșc, în cele 60 minute cît durează spectacolul, să transpună publicul într-o lume apropiată realității în care, fie că se regăsește sau nu, e imposibil să nu le dea de gîndit. Piesa duce spectatorul în diferite etape ale vieții trăite de cele două cupluri care se formează pe scenă; de la primii fiori ai unei relații pînă la agonia din finalul acesteia. Actorii au reușit să transmită emoție și să stîrnească hazul spectatorilor cu replici amuzante, unele chiar cu aluzie sexuală. Decorul este unul simplu și adaptat chiar de actori în timpul piesei, dar suficient pentru că, în colaborarea cu talentul actorilor, reușește să creeze cadrul poveștii. Astfel, pentru a reda tensiunile de zi cu zi, care știrbesc flăcările iubirii de început, sunt puse cap la cap mai multe cuburi folosite, în timpul celorlalte secvențe, pentru a întruchipa alte obiecte de mobilier, spre a crea patul conjugal unde ni se dezvăluie treptat monotonia la care ajunge unul din cupluri. Aceleași cuburi sunt folosite și pentru a crea dormitorul celui de-al doilea cuplu care, asemeni primului, se destramă prin apariția rutinei. Limbajul actorilor păstrează climatul în care se desfășoară tinerii de azi, acesta fiind un atuu în a-i atrage spre porțile teatrului pe cei mai tineri dintre spectatori.
Simplitatea și naturalețea cu care curge povestea coroborat cu modul în care se schimbă decorul de la o secvență la alta aduc elemente moderne spectacolului, care beneficiază de semnătura lui Mihai Pastramagiu ca scenograf, dar și a lui Daniel Simion pentru partea tehnică.
Spectacolul montat, sâmbătă seară, în premieră, la Sala Atelier a Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani, a fost urmărit din public și de viceprimarul municipiului Botoșani, Cătălin Alexa care s-a arătat încântat de prestația actorilor și noua lor punere în scenă.