Noua structură organizatorică a Spitalului Judeţean, respinsă de Ministerul Sănătăţii

Spitalul JudeteanNoua structură organizatorică a Spitalului Judeţean a fost respinsă până acum de nu mai puţin de trei ori de Ministerul Sănătăţii. Afirmaţia a fost făcută de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cătălina Lupaşcu, care a declarat că până la această dată nici măcar proiectul de hotărâre privind comasarea spitalelor din Botoşani nu există pe site-ul Ministerului Sănătăţii, în vederea consultării populaţiei, deşi a trecut o lună de când la nivelul judeţului s-a aprobat comasarea spitalelor.

În guvernarea PDL la nivelul judeţului Botoşani, o prioritate absolută a anului a fost comasarea spitalelor, prioritate în care s-au angrenat fel şi fel de energii şi iată că avem o lună de când a fost aprobată această comasare a spitalelor şi din păcate structura organizatorică nici până la această dată nu a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii. Din sursele pe care le am, ştiu că de trei ori a fost respinsă structura organizatorică a mastodontului Spitalului Judeţean Mavromati. Declaraţia mea este susţinută şi de faptul că pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la capitolul „Transparenţă”, nu a apărut încă un proiect de hotărâre care să certifice că ceea ce a fost prioritatea numărul 1 a PDL este şi o soluţie bună pentru sănătatea botoşăneană„, a spus Cătălina Lupaşcu.

Structura organizatorică a Spitalului Judeţean este făcută de conducerea unităţii spitaliceşti , iar pe aceasta figurează şi spitalele preluate prin comasare. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean susţine că un motiv pentru care Ministerul Sănătăţii a respins noua structură organizatorică a spitalului ţine de numărul mare de secţii existente, de la 57 de secţii ajungându-se la o reorganizare pe 37 secţii.

Aşa cum spuneam, Spitalul Judeţean trebuie să fie un spital suplu, nu un mastodont. Mai mult, noua Lege a sănătăţii se pare că dă peste cap mult din ceea ce s-a întâmplat pe clasificarea spitalelor. Nu asistăm decât la legi făcute sub presiune. Anul viitor, vom avea o nouă Lege a sănătăţii, o lege care va schimba în profunzime sănătatea„, a adăugat Cătălina Lupaşcu.

În cazul în care hotărârea de Guvern privind comasarea spitalelor din Botoşani nu va apare până la sfârşitul anului, va rămâne valabilă structura actuală a fiecărui spital din Botoşani. Spitalul Judeţean are plan de conformare până pe 31 decembrie.

One thought on “Noua structură organizatorică a Spitalului Judeţean, respinsă de Ministerul Sănătăţii

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Cred ca structura spitalului a fost facuta de MURARASU impreuna cu profu Pirvu de la DSP.
    Turcu si chistolu……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *