Maria Ţiprigan, liderul SIP: Unii colegi cred că orice fel de facultate absolvită face obiectul echivalărilor

Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani
Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani

Cadrele didactice care au absolvit instituţii de învăţământ superior pe specializări care nu apar în centralizatorul privind disciplinele de învăţământ nu vor putea să-şi echivaleze studiile. Maria Ţiprigan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP), a dat exemplul unui învăţător care între timp a absolvit o facultate de drept, dar care nu-şi va putea echivala studiile pentru a fi asimilat ca profesor.

Această facultate nu figurează în disciplinele care pot fi echivalate. Unii colegi cred că orice fel de facultate absolvită face obiectul echivalărilor. Există un nomenclator al disciplinelor de învăţământ care pot fi echivalate. Acesta este de mult publicat, însă unii colegi mai încearcă să obţină altă părere. Care vor întruni condiţiile din metodologia respectivă, vor putea să echivaleze aceste studii. Bineînţeles, toţi vor depune dosare poate vor putea să-şi echivaleze aceste studii, însă nu se poate„, a precizat Maria Ţiprigan.

Dosarele pentru echivalarea studiilor învăţătorilor, educatorilor şi maiştrilor se depun la Inspectoratul Şcolar până pe 15 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *