Cadrele didactice botoşănene, revoltate pe proiectul privind sancţionarea cu amendă a profesorilor

Maria Tiprigan, presedintele SIP Botosani
Maria Tiprigan, presedintele SIP Botosani

Cadrele didactice botoşănene sunt revoltate vizavi de proiectul care se doreşte a fi promovat de guvernanţi şi care vizează amendarea profesorilor care manifestă un comportament necorespunzător faţă de elevi.

Ei au sesizat sindicatele locale din învăţământ şi le-au solicitat să ia atitudine faţă de această măsură.

Acest proiect care este în atenţia Parlamentului a stârnit reacţii vehemente din partea cadrelor didactice, care spun că ştiu cum să se comporte faţă de elevi şi că au învăţat de-a lungul anilor de studii destule elemente de pedagogie şi psihologie. Ei se întreabă, de ce elevului i se permite atât de multe în democraţie şi părinţilor la fel. Dacă un elev jigneşte un profesor şi părinţii la fel, atunci nu se ia nicio măsură, însă în cazul în care un profesor cu şi fără voia lui poate uneori se exprimă verbal într-un anumit moment, când elevul are o comportare inadecvat, atunci se iau măsuri„, a spus Maria Ţiprigan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP).

Ea sussţine că profesorii sunt nevoişţi de multe ori să facă observaţii fireşti faţă de comportamentul unor elevi, însă aceste observaţii de multe ori sunt traduse ca fiind jignitoarre şi sfidătoare.

Vom solicita prin parlamentarii de Botoşani, vom depune la rândul nostru ca sindicat acest solicitări ale cadrelor didactice, de a nu promova asemenea act prin care să se aducă atingere cadrelor didactice. Dacă profesorii săvârşesc abateri de la conduita profesională sunt destule sancţiuni prevăzute prin Statul personalului didactic care se pot aplica. Acum, Guvernul vrea să aplice şi amenzi în condiţiile în care salariile cadrelor didactice sunt aşa cum sunt, iar elevii întrec orice măsură”, a adăugat liderul SIP.

One thought on “Cadrele didactice botoşănene, revoltate pe proiectul privind sancţionarea cu amendă a profesorilor

  1. la laurian amitroaie este lasat repetent in data de 18-XI-2011,SEM.I,clasa a XII-a G!!!!vor intra in cartea recordurilor la prostie,binenteles!!!!FRUSTRATII DE PRAJINARIU SI AL SAU SUBALTERN(SUB EA) ONOFREI,BOLNAVI DUPA PUTERE…NU MAI TIN CONT DE LEGE!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *