Plângere împotriva hotărârii de comasare a spitalelor făcută de salariaţii TESA de la Psihiatrie, Maternitate şi Pediatrie

Spitalul de Psihiatrie Botoşani

Sindicatele personalului nemedical de la Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie  au făcut plângere prealabilă la Consiliul Judeţean prin care au contestat hotărârea privind comasarea spitalelor. Salariaţii TESA se tem că îşi vor pierde locurile de muncă, odată cu trecerea spitalelor la Spitalul Judeţean.  Acesta este primul pas făcute de sindicatele de la cele trei spitale comasate împotriva hotării de CJ, după care urmează acţiunea în instanţă. În paralel, Sindicatul Sanitas a mai deschis o acţiune în instanţă împotriva celor 18 consilieri judeţeni din PSD, PNL şi PRM care au votat împotriva comasării. Prima înfăţişare dintre consilierii judeţeni şi Sindicatul Sanitas este programată pe 24 noiembrie.

Există făcută o plângere prealabilă de către un sindicat de la Maternitate şi de către grupuri de salariaţi de la Spitalul de Copii şi de la Spitalul de Psihiatrie. Noi dăm răspuns la plângerea prealabilă prin şedinţa de Consiliu Judeţean, după care, ei în termen legal pot deschide acţiune în instanţă. Ei au contestat un articol din Hotărârea de Consiliu Judeţean privind comasarea, respectiv art.3, prin care CJ spunea că sunt preluaţi toţi. În funcţie de numărul de paturi rezultat de la noul Spital Judeţean, ca urmare a comasării, se întocmeşte acel normativ de personal, iar în funcţie de acel normativ se va produce o încadrare pe posturi. Ei vor fi preluaţi toţi în baza hotărârii de CJ în prima fază, în faza incipientă. După ce se produce efectul juridic al comasării şi după ce apare Hotărârea de Guvern, ăla este momentul când se produce efectul comasării şi atunci pe baza numărului de paturi rezultat ca urmare a comasarii se întocmeşte o nouă organigramă. Ori ei sunt în acea zonă de risc. S-ar putea să-şi piardă postul, sa-r putea să nu şi-l piardă„, a explicat Amalia Marian, director Direcţia juridică din cadrul CJ.

Cel mai probabil, o parte din personalul TESA va fi dat în şomaj. Spitalul Judeţean ar avea nevoie de 59 de salariaţi TESA, în total, după această preluare şi deja 39 lucrează la Spitalul Judeţean. Ar însemna să mai fie preluaţi încă 20 de angajaţi, ori în total la cele trei spitale sunt în jur de 60 de angajaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *