Parteneriat între Liceul Teoretic „Anastasie Başotă” din Pomârla şi Şcoala cu clasele I-VIII Borzeşti

parteneriat Liceu Pomarla- Scoala BorzestiDevenită o tradiţie în şcolile din toată ţara, Săptămâna Educaţiei Globale oferă o paletă largă de activităţi, parteneriatele educaţionale fiind un mijloc de comunicare între şcoli, în rândul copiilor, tinerilor, părinţilor şi cadrelor didactice. Anul acesta, Săptămâna Educaţiei Globale are ca temă ,,ATITUDINE PENTRU LUMEA NOASTRĂ’’.  În acest sens, Liceul Teoretic „Anastasie Başotă” din Pomârla s-a oferit să pună la dispoziţie spaţiile necesare pentru desfăşurarea activităţii de parteneriat educaţional cu Şcoala cu clasele I-VIII Borzeşti, comuna Ungureni, parteneriat numit „LUMEA ÎN CARE TRĂIM”.

Pe ordinea de zi au figurat patru activităţi, elevii de la  cele două şcoli dovedind un real interes pentru organizarea în bune condiţii a acestei întâlniri. În primă fază, ambele unităţi de învăţământ au pregătit un program artistic după cum urmează:

  1. 1.      Interpretarea unei scenete de către elevii clasei a VI-a de la Şcoala cu clasele I-VIII Borzeşti, intitulată „Procesul vitaminei C”.
  2. 2.      ,, Cum sprijinim bunul simţ!’’- dramatizare după schiţa „Vizită” de Ion Luca Caragiale de către elevii claselor a VI-a A şi a VII-a A de la Liceul Teoretic „Anastasie Başotă” Pomârla.

Partea a doua din cadrul acestui parteneriat educaţional a avut drept scop organizarea a două concursuri în care au fost implicaţi peste 40 de elevi din cele două şcoli. Primul concurs s-a dorit a fi un chestionar cu 20 de întrebări de cultură generală unde au participat 14 elevi de la Liceul Teoretic „Anastasie Başotă” Pomârla şi 13 elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII Borzeşti. În cel de-al doilea concurs intitulat „Pro-ecologia” au fost antrenaţi 30 de elevi grupaţi în 15 echipaje, scopul acestuia fiind rezolvarea unor rebusuri cu tematică ecologică. La ambele concursuri elevii au fost premiaţi cu diplome, aceştia obţinând numeroase premii I, II şi III, întâlnirea în sine fiind o modalitate de a promova dialogul între şcoli în rândul copiilor şi profesorilor.

Juriul format din prof. Ionel Cristian-Florin (coordonator-educativ), prof. Gurzu Timofti-Lucia, prof. Gurzu Constantin, prof. Enacache Maria şi prof. Apostol Alexandru a acordat diplome tuturor elevilor implicaţi în proiect, aceştia fiind şi cei care au evaluat lucrările elevilor participanţi la cele două concursuri.

             La finalul activităţii, profesorul Lucia Gurzu-Timofti, a concluzionat: Dacă ai prieteni, sufletul îţi este mai bogat! Prin parteneriatul realizat s-a urmărit să creem  o lume mai demnă pentru copii, pentru că o lume care este potrivită pentru noi, va fi potrivită şi pentru ceilalţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *