Doi ani de închisoare pentru o tânără de 26 de ani, pentru contrabandă

la inchisoareO tânără de 26 de ani din Botoşani a fost condamnată la doi ani de închisoare pentru evaziune fiscală, contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului de produse accizabile. Ana Maria Capdefier a fost condamnată de magistraţii Tribunalului Botoşani, după ce în urmă cu un an (pe 30 septembrie 2010), în urma unor percheziţii domiciliare, asupra ei au fost găsite 6.400 pachete de ţigări cu timbru de Moldova şi Ucraina. Femeia, care este cunoscută pe piaţa neagră a ţigărilor, a produs, prin acţiunile sale, un prejudiciu de peste 70.000 de lei bugetului de stat.

Pe lângă pedeapsa de doi ani de închisoare Ana Maria Capdefier va avea interzise, timp de un an, unele drepturi.

Potrivit sentinţei, pe durata termenului de încercare inculpata va respecta următoarele obligaţii: a) se va prezenta lunar la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Botoşani, la data stabilită de acest Serviciu; b) va anunţa în prealabil Serviciului orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) va comunica Serviciului şi va justifica schimbarea locului de muncă; d) va comunica Serviciului informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele ei de existenţă.

Instanţa obligă inculpata să plătească părţii civile ANAF – Direcţia Regională de Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi suma de 56.385 lei, la care se adaugă accesoriile fiscale calculate potrivit Codului de procedură fiscală şi atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art. 864 Cod procedură penală privind revocarea suspendării sub supraveghere.

Menţine sechestrul asigurător instituit prin ordonanţa din 9 martie 2011. Obligă inculpata să plătească statului suma de 700 lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare pentru inculpată şi de la comunicare pentru partea civilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *