“Pro Atitudine – Spune Stop discriminării!”, dezbatere la Liceul Teoretic “Anastasie Başotă” Pomîrla

proiect Liceul Anastasie Basota PomirlaElevii de la Liceul Teoretic “Anastasie Başotă” Pomîrla, coordonaţi de profesorul Mara Păduraru, au luat atitudine împotriva discriminării prin desfăşurarea unei dezbateri “Pro Atitudine – Spune Stop discriminării!”, însoţită de prezentări power-point şi filmuleţe sugestive. Elevii au aflat că discriminarea este imposibil de eliminat în totalitate, întrucât nu trăim într-o societate ideală.
Manifestările violente ce pornesc din prejudecăţi sunt adesea încurajate de lipsa de acţiune a autorităţilor. Discriminarea înseamnă că anumitor grupuri le sunt negate drepturi precum protecţia legală împotriva violenţelor ce se răsfrâng asupra lor. Ca exemple stau atacurile rasiste, violenţa domestică, atacurile asupra unor persoane din cauza religiei sau orientării lor sexuale.
Rasismul este o problemă foarte mare şi tocmai de aceea  trebuie să facem ceva. Toate schimbările mari pozitive în societate au început la nivel individual. Fiecare persoană are o influenţă asupra celor din jurul său şi fiecare dintre noi ajungem să cunoaştem mii de persoane pe parcursul vieţii.
Elevii au concluzionat că influenţarea celor din jurul lor prin exemplul personal este cea mai eficientă cale de a produce o schimbare.
“O problemă majoră cu care societatea noastră se confruntă este discriminarea, care din punct de vedere social se referă la categoria de oameni care sunt izolaţi şi dezavantajaţi pe motive religioase, naţionale, de rasă, convingeri politice, de gen (femei de bărbaţi) sau alte criterii subiective”, a spus profesorul coordonator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *