Partida dintre FC Botoşani şi Farul, în atenţia procurorilor DNA

FC Botosani- Farul Constanta 2 18 septembrie 2011Partida dintre FC Botoşani şi  Farul Constanţa, care s-a disputat pe 18 septembrie 2011 a intrat în atenţia procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.  Potrivit ProSport, meciul încheiat 4-4 ridică suspiciuni din punct de vedere al rezultatului, ea dând de bănuit pentru faptul că mai mulţi jucători ar fi ghicit scorul exact la pariuri.

Potrivit sursei citate, meciurile sunt „jucate” fie la scor corect, fie la pronostic exact de genul 1 pauză 2 final, ultima variantă aducând sume frumoase celor „ispiraţi”. Prin evoluţia scorului, au intrat în centrul atenţiei mai multe jocuri. Între acestea, partida Farul – Snagov, dar şi FC Botoşani – Farul, terminat 4-4, după ce gazdele au condus în permanenţă la un gol diferenţă.

De asemenea, ProSport a aflat că şapte preşedinţi se vor întâlni la finalul turului (n.r. – sâmbăta viitoare), fiecare luându-şi angajamentul să prezinte lista de jucători de la propria echipă suspectaţi că ar blătui meciurile pentru pariuri. „Până în acest moment s-au adunat aproape 30 de nume! După ce se va întocmi lista finală, aceasta va fi trimisă la DNA şi la Procuratură. Pariurile au devenit cea mai uşoară sursă de venit pentru fotbaliştii din Liga a II-a. Se înţeleg mai mulţi între ei şi au garanţia că nu sunt traşi în ţeapă”, a declarat unul dintre oficiali. Acesta, ca şi colegii săi, a ţinut să-şi păstreze anonimatul pentru a nu pune în gardă trişorii din propria-i echipă.

Demn de remarcat că în acest tur de campionat cei de la Snagov au fost acuzaţi atât de oficialii echipei Săgeata Năvodari, cât şi de cei de la Farul că ar fi încercat să le umble la jucători. Ambele partide, disputate în deplasare de ilfoveni, s-au terminat la egalitate, 2-2, respectiv 3-3. Anii trecuţi au mai existat acuze la adresa Snagovului şi Botoşaniului, discutându-se chiar de o anchetă a UEFA, dar a fost doar un foc de paie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *