Candidatul USL la Primaria Botosani propune ca hipermarketurile sa fie inchise duminica

Candidatul USL la Primaria Botosani, Ovidiu Portariuc
Candidatul USL la Primaria Botosani, Ovidiu Portariuc

Candidatul USL pentru Primaria Botosani, Ovidiu Portariuc, critica pozitia autoritatilor locale vizavi de deschiderea hipermarketurilor in Botosani. El spune ca autoritatile au iesit in fata doar cu beneficiile acestor complexe comerciale, insa nu si cu aspectele negative generate de acestea. Portariuc sustine ca perdantii, prin deschiderea acestor hipermarketuri, sunt micii comercianti.

O parte castiga, cealalta pierde. Salutam prezenta lor la Botosani. Este o variant pozitiva in ceea ce priveste modernizarea, dar nu putem sa nu vedem si cealalta parte a medaliei, si anume ca ar putea exista si anumite aspect mai putin pozitive. Au vazut ca autoritatile s-au grabit sa spuna ca vor fi locuri de munca prin deschiderea acestor supermarketuri, insa se stie din experienta alor state ca deschiderea supermarketurilor nu a insemnat automat cresterea locurilor de munca, ci a insemnat pastrarea locurilor de munca. Deschiderea unui supermarket antreneaza inchiderea in paralel a zeci de intreprinderi mici, a unor magazine de cartier”, a spus Portariuc.

El sustine ca vor fi pierdute 500 locuri de munca prin deschiderea acestui centru si ca nu exista in niciun caz un plus de locuri de munca in municipiu.

Cred ca s-ar putea conditiona de anumite reguli, cum ar fi aceea ca in zilele de duminica marile supermarketuri sa fie inchise, pentru a da posibilitatea magazinelor mici si pietelor traditionale sa supravietuiasca’, a adaugat Portariuc.

9 thoughts on “Candidatul USL la Primaria Botosani propune ca hipermarketurile sa fie inchise duminica

  1. ne-am lamurit si cu tine… sa aplici modul asta de gandire si aceasta mentalitate la tine in familie! nu in municipiul Botosani!

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    O idee buna. Însa îl invit pe dl. Portariu sa se implice in eliminarea intermediarilor din piete si atunci ideea sa va avea efect, va prefera populatia sa cumpere din piete. Succes!

  3. da pana acum unde ai fost nefericitule ca doar ai fost la putere CUM SE APROPIE ALEGERILE VA INTERESEAZA TARE RUSINEEEEEEE PORCILOR

  4. O pozitie lucida si realista in mijlocul unei psihoze generalizate legate de deschiderea supermarketurilor si a promotiilor nocturne!Romanii de inghesuie sa cumpere marfuri de import din lanturi de magazine care promoveaza marfuri de import.In mare parte aceste cumparaturi sunt realizate cu imprumuturi de la FMI pt ca se stie ca Guvernul nu mai are bani pt pensii si salariile bugetarilor de vreo 2 ani.In cativa ani Romania va avea soarta Greciei!

  5. in cazul asta producatorii autohtoni ar trebui sa ne ofere conditii mai bune, de natura a ne atrage sa cumparam de la ei…. nu sa vina nu stiu care primar si sa ne oblige sa cumparam de la ei marfa de calitate inferioara… cum era pe timpu comunistilor…
    S-a dus dracu’ toata lumea asta…

  6. democratia inseamna ca cel care ofera conditii si oferte mai bune, ala sa supravietuiasca….
    producatorii autohtoni ar trebui sa se adapteze…
    domnu Portariuc a terminat Academia de Studii Economice, macar atat ar trebui sa cunoasca despre economie….
    stimularea producatorilor autohtoni nu se face prin metodele sale comuniste, ci prin oferirea de conditii si a-i ajuta pe acestia sa produca si sa expuna marfa in conditii mai atractive.

  7. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Nu va mai dispare natia odata, comunistilor! Prin ’90 Iliescu zbiera ca nu ne vindem tara si ca vin din nou mosierii. Acum se vede ca si voi, cei din PSD-ul de azi, ganditi la fel de c0munist. Sa ajungi primar cand te-oi vota eu!

  8. In Germania in zilele de Duminica si Sarbatori legale nu este deschis nici un hipermarket.Mai mult decat atat , cine stie sa caute gaseste in piata si produse naturale , romanesti.Credeti ca aceste fructe si legume care arata de parca sunt bibelouri sunt produse naturale?Stiti ca la nevoie cu putina solutie rosiile de solarii se coc in cateva ore?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *