Spatii inchiriate ilegal de scolile din Botosani. Doar o unitate, din 15, detine toate documentele legale

Inspectorul general adjunct, Daniel Botezatu
Inspectorul general adjunct, Daniel Botezatu

Doar o unitate de invatamint din municipiul Botosani, din 15 care au spatii inchiriate, este in legalitate, a anuntat, miercuri, in cadrul Colegiului prefectural, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean, Daniel Botezatu. Acesta a precizat ca doar Scoala 8 este in regula cu documentele de inchiriere a spatiului si detine aprobare atit de la Consiliu de administratie al scolii, dar si aprobari din partea ISJ, respectiv a Consiliului Judetean. Conducerea ISJ va transmite adrese in scoli ca acestea sa se puna in legalitate cu spatiile inchiriate si a anuntat extinderea controlului si la scolile din judet.

Foarte putine scoli sunt in regula in ceea ce priveste modul in care s-au inchiriat spatiile. De fapt, numai una este in regula. Vom extinde inspectia si la nivel de judet. Sunt unitati de invatamint cu numai un spatiu inchiriat, dar sunt si licee, precum Laurianul, cu 13 spatii inchiriate„, a spus Botezatu.

Un alt aspect verificat de ISJ a fost acela, daca elevilor li s-a interzis accesul la automatele de cafea.

Stim ca sunt tentati sa consume in exces substante interzise. Noi am incercat nu sa scoatem aceste automate, pentru ca ele mai dau ceai, ciocolata calda, ci sa restrictionam accesul elevilor la ele. Am gasit solutia: adultilor sa li se dea fise cu ajutorul carora sa isi procure cafeau, in timp ce elevii sa procure cu bancnote de un leu„, a adaugat Botezatu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *