Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Botoşani se războieşte cu Ministerul Educaţiei, din cauza cotizaţiei pentru sindicat

Maria Tiprigan, presedintele SIP Botosani
Maria Tiprigan, presedintele SIP Botosani

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SIP) Botoşani solicită revocarea Ordinului comun al Ministerului Educaţiei, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului  Finanţelor privind validarea fluxurilor financiare pentru cheltuieli de personal în învăţământul preuniversitar de stat.  Maria Ţiprigan susţine că atât cotizaţia pentru sindicat, cât şi ratele CAR şi bănci nu mai pot fi reţinute pe statele de plată, lucru ilegal. Drept urmare, SIP Botoşani a înaintat Ministerului Educaţiei o plângere în acest sens.  Maria Ţiprigan susţine că măsura luată de guvernanţi pune pe drumuri cadrele didactice şi urmăreşte desfiinţarea sindicatelor din învăţământ. 

Ministerul Educaţiei a primit indicaţii preţioase de la Guvern, ca să nu mai reţină ratele la CAR şi cotizaţia de sindicat, ceea ce ni se pare ilegal pentru că această cotizaţie este deductibilă din impozit şi nu se poate face deducerea din impozit dacă nu este reţinută din statul de plată. Noi am făcut o sesizare către Ministerul Educaţiei şi vom acţiona şi pe plan local, cu Liga Sindicatelor din Învăţământ, ca şi sindicate judeţene. Noi vrem să se revină la normalitate pentru că se încalcă acest drept al omului. Lovitura se dă sindicatelor, ca oamenii să nu se mai poată să se adreseze, iar sindicatele să nu mai funcţioneze normal şi să mai facă diverse acţiuni de protest”, a spus Maria Ţiprigan, liderul SIP Botoşani.

SIP se va adresa şi instanţei, în cazul în care nu se va reveni asupra ordinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *