Viorica Afrăsânei, social-democrata care l-a apărat pe Geoană în Comisia de arbitraj

Viorica Afrasinei
Viorica Afrasinei

Botoşăneanca Viorica Afrăsânei a fost unul din cei cinci membri ai Comisiei de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD care au votat împotriva excluderii fostului preşedinte Mircea Geoană din partid. Afrăsânei a reprezentat organizaţia PSD Botoşani în Comisia de Arbitraj şi Integritate Morală şi s-a opus excluderii ca urmare a constatării unui viciu de procedură.

Comisia face ce prevede statutul. Comisia nu aplică sancţiuni, ci doar analizează şi constată dacă s-au încălcat sau nu prevederile statutare. Am adus argumente pentru că am găsit un viciu de procedură. Propunerea Biroului permanent trebuia să fie mai întâi validată de Comitetul Executiv Naţional„, a afirmat, pentru BotosaniNews, Afrăsânei.

Fostul deputat din perioada 1992- 2004 nu a votat în consonanţă cu poziţia organizaţiei din Botoşani, care, prin vocea preşedintelui, a anunţat că usţine excluderea lui Geoană, pentru nerespectarea deciziilor conducerii partidului.

De altfel, Viorica Afrăsânei recunoaşte că nu a discutat nici cu Gheorghe Marcu, nici cu organizaţia cu privire la votul din Comisia de arbitraj.

Eu nu m-am dus să fiu părtinitoare nicio cu o parte, nici cu alta, ci să îmi rerspect atribuţiile. Din fiecare judeţ este câte un singur membru în comisie. Eu nu m-am dus cu mandat din partea organizaţiei şi nici a preşedintelui, pentru că nici nu ar fi fost corect„, a spus Afrăsânei.

Afrăsânei a votat alături de alţi patru membri ai comisiei pentru menţinerea lui Geoană în partid, îmsă votul a fost minoritar, în condiţiile în care 43 de  social democraţi s-au pronunţat pentru excludere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *