Copil de grădiniţă cu suspiciune de meningită meningococică

Stela Cretu, director adjunct al DSP
Stela Cretu, director adjunct al DSP

Autorităţile sanitare au intrat în alertă după ce un copil de la o grădiniţă din Botoşani, în vârstă de trei ani şi jumătate, a fost internat pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţen cu suspiciune de meningită meningococică. Stela Creţu, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, a declarat că aceasta a fost diagnosticul clinic pus fetiţei de la Grădiniţa 24 din Botoşani, însă urmează să se primească diagnosticul de laborator de la Iaşi, după ce copilei i-au fost recoltate probe, pentru a se vedea dacă se infirmă sau confirmă suspiciunea. Aceasta susţine că s-a realizat profilaxia întregului colectiv de copii de la grădiniţă, 24 de copii din grupă şi alţi 115 de la celelalte grupe, precum şi în colectivitatea de unde aparţine fetiţa.

Copilul a fost internat cu suspiciune de meningită meningococică. Aceasta meningită are o formă severă, cu debut brusc, incubaţie mare şi vărsături. Probabil, a avut o viroză şi a intrat în contact cu alţi copii care au avut un început de meningită. S-a luat măsura tratamentului oral pentru toţi contacţii, după ce la grădiniţă a fost declanşată o anchetă epidemiologică„, a precizat Stela Creţu.

Copilul a fost stabilizat şi se află în afara oricărui pericol. De asemenea, DSP a dispus ca la grădiniţa respectivă să se facă dezinfecţia zilnică a grupurilor sanitare.

One thought on “Copil de grădiniţă cu suspiciune de meningită meningococică

  1. Incubatia nu e mare dna specialist. Nici viroza nu se prea se explica iar copilul are altceva, pe aproape……doar trebuie sa fiti la serviciu sa va puteti informa.
    Desi habar nu aveti nici de epidemia de rujeola..daca tot veni vorba de situatii …
    Multe succesuri la scaunul de subsecretar de stat la care va sta gandul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *