S-a găsit soluţia plăţii salariilor profesorilor în noiembrie. Vezi care este aceasta

protestul de marti al profesorilor
În primăvară, profesorii au stat în stradă trei săptămâni

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Botoşani a găsit o soluţie pentru rezolvarea de moment a problemei plăţii salariilor din luna noiembrie (aferente lunii decembrie) pentru profesorii din Botoşani. Ea ajută municipiile Botoşani şi Dorohoi, însă afectează bugetele tuturor celorlalte unităţi teritorial administrative.

DGFP a făcut o redistribuire de fonduri, luând din banii tuturor primăriilor, pregăţiţi pentru plata salariilor din decembrie, pentru a putea plăti salariile din noiembrie în municipiul Botoşani şi în Dorohoi.

Suma astfel redistribuită este de 3,8 milioane de lei, ea urmând să asigure doar salariile propriu-zise, nu şi salariile majorate prin hotărâri judecătoreşti, pentru care ar mai fi nevoie de 2,8 milioane de lei.

În aceste condiţii, fondurile de salarii din decembrie au fost reduse proporţional la toate primăriile, astfel încât singura soluţie pentru a plăti toţi profesorii în decembrie, cu salarii întregi, este o rectificare bugetară. La această rectificare, Botoşaniul ar trebui să primească 7,7 milioane de lei, doar pentru salarii. Dacă statul ar asigura şi banii câştigaţi prin hotărâri judecătoreşti, fondurile repartizate Botoşaniului ar trebui să crească până la 16 milioane de lei.

„Am vorbit. Au pregătit materialele şi 100% vor da banii. Aşteptăm imediat să se întâmple acest lucru”, a afirmat directorul economic al Primăriei, Valerian Sănduc.

Fondul de salarii al profesorilor a devenit insuficient în acest an, după ce cadrele didactice au câştigat în instanţă procese pentru majorarea salriilor, determinând astfel municipalitatea să plătească, în prima parte a anului, salarii mai mari decât cele prevăzute în bugetul iniţial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *