Medicul Gabriel Oprişanu a demisionat din funcţia de manager al Spitalului de Psihiatrie

medicul Gabriel Oprisanu
medicul Gabriel Oprisanu

Medicul Gabriel Oprisanu a demisionat, marti, din functia de manager al Spitalului de Psihiatrie. Demisia a fost depusa la Consiliul Judetean si este motivata de multitudinea de controale „dictate politic” de catre PDL. Gabriel Oprisanu a stat la conducerea unitatii spitalicesti mai putin de un an. El spune ca toate controalele trimise catre Spitalul de Psihiatrie au vizat in mod exclusiv locurile de munca si, ca sa nu se mai puna presiune pe angajati, a decis sa faca un pas in spate.

Dupa demisie mai sunt 30 de zile calendaristice ca preaviz, pentru ca nu voi putea sa plec pina nu se stabileste un director interimar. Demisia este in vigoare de pe 25 octombrie si, conform legislatiei muncii, trebuie sa acord un ragaz de 30 de zile Consiliului Judetean de a numi un manager interimar, dar acest lucru nu trebuie sa tina neaparat de cele 30 de zile. Dupa cite stiti, eu sunt candidatul USL pentru Primaria Botosani. Nu pot sa iau nicio masura impotriva angajatilor din sistem, asa cum doreste PDL. Singurul lucru pe care il doreste PDL este acela al desfiintarii locurilor de munca. Am si dovezi foarte clare. Am sa dau un singur exemplu. Am luat fiecare spital judetean de urgenta din tara si l-am analizat ca si structura. Nicaieri nu exista mai mult de 90 de paturi de psihiatrie, in nicio unitate. Comasarea cu 350 de paturi a Spitalului de Psihiatrie ar putea fi aprobata pentru un interval scurt de timp, dar niciodata nu se va alinia tara la un singur spital, ci un singur spital se va alinia la tara, ceea ce inseamna ca aproximativ 300 din angajatii actualului spital isi vor pierde locurile de muna, iar 6000 de pacienti vor fi pusi pe listele de asteptare. Oamenii se tem ca isi vor pierde locurile de munca„, a spus Oprisanu.

Daca acest lucru nu se va intampla, spune Oprisanu, „as vrea acum sa solicit domnului primar Flutur si domnului presedinte Tibuleac sa-si depuna dumnealor demisiile in alb si sa-si ia acest angajament, astazi, inainte de un eventual vot al comasarii si sa spuna daca un singur angajat din sistem isi pierde locul de munca , eu, Catalin Flutur sau eu, Mihai Tibuleac imi dau demisia”, a adaugat Oprisanu.

Cel mai probabil locul lui Oprisanu va fi asigurat pina la numirea unui manager de medicul Ecaterina Chihaia, actualul director medical al spitalului. Citiva zeci de angajati ai spitalului s-au adunat, marti, in curtea unitatii pentru a protesta impotriva masurii comasarii spitalelor.

Ţâbuleac despre demisia lui Oprişanu: Gestul dânsului nu poate fi caracterizat

One thought on “Medicul Gabriel Oprişanu a demisionat din funcţia de manager al Spitalului de Psihiatrie

  1. Pacat, aceasta demisie nu trebuia sa aiba loc, dar e foarte greu sa supravietuiesti printre hiene. Curaj d-le Oprisan, nu mor caii cand vor cainii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *